foto: wikimedia

PRIZNAO UKAZANJA PA OTKRIO: ‘U Vatikanu su pokušali zaustaviti Međugorje, papa je dva puta intervenirao’

Autor: Vjera

“Papa Franjo dvaput je intervenirao na moj zahtjev”, kaže kardinal Ruini, koji je vodio dugu vatikansku istragu o Međugorju koja je prema dostupnim izvorima zaključila da je prvih sedam ukazanja u Međugorju autentično.

“Kada je Franjo postao papa, bio sam već pet godina u emeritusu: stoga nisam imao priliku surađivati ​​s njim. No, ja sam i dalje bio predsjednik Međunarodnog istražnog povjerenstva o Međugorju i papa Franjo je na moj zahtjev dva puta intervenirao kako bi zaustavio one u Vatikanu koji su htjeli spriječiti naše Povjerenstvo da dovrši posao .

Tako je rekao kardinal Camillo Ruini u intervjuu za Roma Sette u povodu 40. obljetnice svog biskupskog ređenja (16. svibnja), otkrivajući neobjavljenu pozadinu svog rada na međugorskom dosjeu.

Kardinal Ruini koji ima 92 godine istaknuta osoba unutar Katoličke crkve,  i odigrao je ključnu ulogu u istrazi navodnih ukazanja u Međugorju. Kao bivšem generalnom vikaru Rimske biskupije i voditelju Komisije za Međugorje koju je imenovao papa Benedikt XVI., kardinalu Ruiniju povjerena je zadaća ispitati vjerodostojnost i autentičnost prijavljenih ukazanja u Međugorju, gradiću u Bosni i Hercegovini. >>>više na vjera.hr

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.