fbpx
Facebook

‘Predivno svjedočanstvo Prisutnosti’: Simona ispričala kako se TIJELOVO oživotvorilo u njenom domu

Autor: Vjera

Vjera bez djela mrtva je, kaže Simona pa ispriča dirljiv događaj koji se zbio na blagdan Tijelova

Simona Mijoković gotovo je svakodnevni svjedok izuzetnog Božjeg milosrđa i nježne ljubavi našeg Gospodina što ona rado svjedoči na društvenim mrežama i vidljivo dotiče srca tisuća ljudi. Posljednja njezina objava je, kako i sami pratitelji prepoznaju ‘predivno svjedočanstvo o Božjoj prisutnosti’ a kao i svako, i ovo sadži duboku poruku i živom Kristu, a kojeg smo jučer častili u Presvetom Oltarskom Sakramentu.

‘Blagdana Tijelova. Meni najvažniji dan. Kroz cijeli dan dolaze mi svjedočanstva mnogih osoba koje mi svjedoče o ljubavi prema Euharistiji. O ljubavi prema svetoj misi. Zahvaljujem, cijelo moje biće zahvaljuje o svemu što nam Gospodin kroz Svetu Pričest daruje. Ali znate onu: vjera bez djela mrtva je. Da. Sve što je pisano to se očituje, i kada potpuno otvorimo srce, Gospodin se očituje. Tako je bilo i jučer’ započinje svoju objavu Simona koja kaže da je prije svete mise cijelo vrijeme odzvanjala riječ: ‘Žedan sam’ ali kako kaže, mislila je da umišlja.

‘Prikazala sam svetu misu na osobne nakane uz osobne molitve Gospodinu. Kako sam sjedila na kraju crkve, u srcu mi došlo otiđi blizu Oltara. I krenem i sjednem blizu Oltara. Sveta misa je počela. Moj duh je radostan, a srce klikče, cijelo vrijeme osjećam milost’, piše Simona i nastavlja: ‘I dođe čitanje Evanđelja. Ove riječi duboko su me dotakle :
(Lk 9, 11b-17) Svi su jeli i nasitili se. Predajem Gospodinu sve što mi je na srcu, a ono kaže: Gospodine što mi je činiti? U trenutku Pretvorbe dotrči mi malena djevojčica u naručje. Čvrsto me grleči i ne ispušta me iz zagrljaja .
Malena djevojčica Ester Maria. Išla je samnom na svetu pričest, i onda nakon mise došlo mi je u srcu opet: ‘Gladan sam.”
Nisam se previše obazirala na riječi, misleći ‘umišljam ‘.


I dolazi mama Sarah od Ester do mene. Grli me i meni u trenutku dolazi: dođite k meni doma. Ajmo k meni. Imamo trampolin da se Ester igra s mojom djecom a mi ćemo se malo družiti, pričati. Rekla je: može s osmjehom .
Hodamo prema autu a muž gleda širom otvorenih očiju, ništa mu ‘jasno’ , a ja mu govorim: imamo goste .
Došli smo k nama doma i kažem , sad ću vam napraviti nešto za jesti, a u tom trenutku mama Sarah kaže: ‘Gladna sam.’
U sekundi se vraćam na misli iz crkve. O, Isuse hvala Ti .

Radim ja njima večericu, kuham špagete, radim umak, dinstam ribu, pečem nugettse za Ester i djecu i srce mi se smije.
Cjelo vrijeme svjedočimo jedni drugima i hvalu Darujemo Onome koji je jedino dostojan toga. Ljubljenom Gospodinu.
Nakon večere dolazi mi u srcu jesu li potrebne majki haljine, ona se radosno nasmije i kaže da je molila Gospodina da joj pomogne i danas je ona kod nas. Zahvaljuje Gospodinu na glas slaveći Ga.

Vodim ju u sobu i radosno pokazujem što sam pripremila i darujem od sveg srca. Što čini ljevica neka ne zna desnica i toga se trudim živjeti . U trenutku sam pomislila koliko sam ‘učinila dobra’, ali Gospodin brzo me vratio k Sebi.
Ništa ja nisam učinila nego što mi je dano da učinim. Beskoristni sam sluga.
Sve što sam učinila, učinila sam za Njega i bližnjega. Za Ljubav.
Ta vjera bez djela mrtva je.
A onda Gospodin mi je pokazao kroz ljubav mame Sarah i malene Ester koliko je velik, i da Ljubav zaista nema cijene.
U trenutku Hvalospjev ljubavi izlio se u moje srce. Malo srce. Srce koje se trudi ljubiti.’, dio je dirljive objave Simone.

Hvala Gospodinu na ovom svjedočanstvu i na ljudima spremnim biti Njegovo srce u ovom ljubavi potrebnom svijetu.

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.