Poznati teolog poziva na post i molitvu za Europu:’ Ova godina je prijelomna, moramo spasiti 100 milijuna duša’

Autor: Z. K.

Velika molitvena inicijativa za oživljavanje kršćanske Europe. Izmoli jednu molitvu, učini jedan post, i budi dio povijesti!

Katolički teolog John Hartl iz Austrije pokrenuo je veliku molitvenu inicijativu za duhovnu obnovu Europe upitavši: ‘Zašto mislite da bi oživljavanje Europe Bogu bilo nemoguće? Molimo zajedno Isusa da  prošeta našim zemljama.’

Svi vide, i laici i vjernici, i nevjernici da Europa nije dobro. Urušava se iznutra, a snage ponestaje – Kristolike duhovne snage na kojoj je Europa i sazdana. Udaljili smo se od istine, od Boga od Spasitelja i ta udaljenost se osjeća, slama, ona boli….Dr. teologije John Hartl iz Augsburga jedan je od onih koji poziva Europu na molitvu za Europu. Prije njega to su učinili mnogi svećenici, biskupi i laici i svi odreda se slažu u jednom – ovo su prijelomna vremena i molitva je ono što nam svima treba. Dr. Hartl u svom pozivu piše: Živimo u impresivnim vremenima i koračamo čudnovatim putevima. U tijelu Kristovu je nada  za sve nas i čudo je već da cijeli svijet zna za našeg raspetog Gospodina. Prošle godine sastali su se proroci, evanđelisti, svećenici  te čelnici svijeta i Crkve kako bi razgovarali o Božjem naumu za ovaj kontinet. Vizija je bila spasiti 100 milijuna duša u narednih 10 godina. To zvuči kao totalno nerealan broj. Ali, mi znamo da je Bogu baš sve moguće. Zašto onda preporod Europe ne bi bio moguć? Mi molimo za čudo i preporod u Isusu Kristu diljem našeg kontineta. Ali znajte, prije nego je i sam Isus činio čudesa i propovijedao kraljevstvo, on je postio 40 dana u pustinji. Krenimo i mi i ove korizme pripremimo se za bitku za duše Europe.

Ova 2017. godina je strateški važna godina. 100 je godina Gospe Fatimske, 500 godina od reformacije, 300 godina od prve masonske lože u Europi ali i 50 godina od početka karizmatskog pokreta koji je pokrenuo velika obraćenja židovskog naroda zvanog kao – mesijanski pokret. Vjerujemo da će ova godina dovesti do promjene u duhovnoj klimi Europe. No, važno je da se za tu promjenu mora moliti i postiti.
Molimo da Božje kraljevstvo dođe i da se Njegova volja izvrši u Europi. (Lk 11,2).
Mi molimo za jedinstvo u Tijelu Kristovom (Ivan 17).

Mislimo da će  10.000 muškaraca i žena u ožujku u razdoblju korizme postiti i moliti  za oživljavanje Europe. “Europa će se spasiti!”, “Europa će biti spašena!”  Moli svaki dan barem 5 minuta za Europu. Osim toga, sudjeluj u  postu za ovu nakanu. Jedan dan ili 40 dana, nije važno. Ali učini to.- napisao je Hart u svom pismu i pozvao sve ljude Europe da se registriraju kao molitelji na linku ovdje  kako bi mogli znati kad je postignut cilj od 10 tisuća molitelja!

 

Autor:Z. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.