foto: slika zaslona/youtube

Poznati svećenik doživio iskustvo živog Boga: Kaže da mu je rekao dvije riječi koje mora prenositi čovječanstvu

Autor: Vjera

Katolička crkva je stoljećima pokazivala svijetu važnost Presvetog Srca Isusova, pobožnosti koja je pomogla milijunima ljudi.

Jedan od njih, čija je služba obilježena Srcem Isusovim, bio je monsinjor John Esseff, jedan od najstarijih egzorcista u SAD-u s više od 40 godina iskustva u ovoj službi u borbi protiv moći Sotone.

Esseff, svećenik u biskupiji Scranton koji je bio duhovni voditelj svete Terezije iz Kalkute, desetljećima je bio jedan od rijetkih egzorcista aktivnih u vrijeme kada je čak i sama Crkva podcjenjivala moć đavla.

No, inzistirao je na upozoravanju na djelovanje zla u svijetu te je bio jedan od utemeljitelja i predsjednik Instituta pape Lava XIII. za “odgoj i formaciju svećenika u svetoj službi egzorcizma i oslobađanja”.

Ovaj veteran egzorcist ima odnos sa Presvetim Srcem koji nadilazi pobožnost, jer ga je otkrio kroz impresivno mistično iskustvo koje je dživio u Rimu 1959. godine.

Monsinjor Esseff priča da je tijekom tog boravka u Rimu odlučio posjetiti dvije glavne bazilike u Rimu, Santa María la Mayor i San Juan de Letrán.

U potonjem se dogodio događaj koji će obilježiti njegov svećenički život.




“Kada sam ušao u kapelu Presvetog Sakramenta u Sv. Ivanu Lateranskom, doživio sam najnevjerojatnije iskustvo molitve u svom životu. Bio sam obuzet prisutnošću, veličanstvom, strahopoštovanjem i snagom Božjom”, pripovijeda.

Svećenik pokazuje da je pred tom prisutnošću pao na koljena i ničice se spustio pred Presvetim.

“Zadivljujuća Božja prisutnost preplavila me, tresao sam se i plakao. Sve što sam mogao reći Bogu bilo je: ‘Što želiš, Gospodine?’”.




U tom trenutku – dodaje Esseff – čuo je Boga kako mu odgovara samo jednu riječ: “Milosrđe”.

“Nisam se mogao ni pomaknuti. Stanje ekstatične molitve trajalo je dugo. Kad sam se snašao, ustao sam i otišao do oltara. Opet sam iskustvo Božje prisutnosti i znao sam da je to Gospodin Isus.

Plakao sam i vikao: ‘Što hoćeš, Gospodine’”, ispričao je ovaj svećenik.

Božji je odgovor u ovom slučaju bio >>> više na vjera.hr

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.