Poziv kardinala Josipa Bozanića na solidarnost s unesrećenima u poplavama

Autor: IKA / D. B.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je svim župama, crkvenim ustanovama i vjernicima poziv na pomoć unesrećenima u poplavam.

Pismo kardinala Bozanića, koje je objavio Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije, donosimo u cijelosti:

“Ovih smo dana svjedoci kušnja s kojima su suočeni ljudi u raznim krajevima naše Domovine i susjednih zemalja, prouzročenih velikim poplavama. Potaknuti kršćanskom ljubavlju i solidarnošću pozvani smo olakšati tegobe unesrećenika koji trebaju i ljudsku blizinu i materijalnu pomoć. Pridružujemo se molitvenom zajedništvu pape našega Franje kojim smo ojačani da bi naša ljubav bila još djelotvornija.

Stoga ovime pozivam sve župe i druge crkvene ustanove te svakoga vjernika da se uključi u prikupljanje pomoći pri župnim Caritasima kako bi se na učinkovit način potrebnima dostavila pomoć. Jednako tako neka župni Caritasi budu u trajnoj suradnji s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije koji će davati daljnje smjernice djelovanja.

Neka naša vjernička zauzetost bude znak svim ljudima dobre volje da i oni očituju svoju velikodušnost braći i sestrama u nevolji. Zazivajući Božji blagoslov na svako Vaše dobro djelo, srdačno Vas pozdravljam.”

Autor:IKA / D. B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.