Pokolj nevine djece! Duh Heroda živi i danas

Autor: Vjera

Potres opet dolazi na poseban dan, dan upozorenja čovječanstvu

Blagdan Nevine dječice, dan je kad se Crkva spominje pokolja nevine dječice, kojeg je izvršio Herod. Želio se riješiti Onoga kojega su Sveta Tri Kralja nazvali „židovskim kraljem“ kako bi zaštitio svoje ionako već klimavo prijestolje.

Židovski kralj Herod dogovorio se sa sveta tri kralja, da mu pri povratku jave gdje se nalazi novorođeni Isus. Bog se ukazao kraljevima u snu i poručio im, da odu kući bez povratka Herodu, što su i učinili. Herod ih je čekao, dok nije shvatio da se neće vratiti. Želio je dati ubiti Isusa, jer se bojao da će ga zbaciti s kraljevskog prijestolja.

Herod je ljutit i uplašen naredio svojim vojnicima, da ubiju svu mušku djecu u Betlehemu i okolici od dvije godine na niže (Mt 2,16). Vojnici su to i izvršili.

Tako su se ostvarile riječi proroka Jeremije: „Čuj! U Rami se kukanje čuje i gorak plač: Rahela oplakuje sinove svoje, i neće da se utješi za djecom, jer njih više nema.“

Isus se spasio jer su Ga roditelji, upozoreni u snu od anđela, odveli u izgnanstvo u Egipat.

Zbog sebičnosti i okrutnosti proliveno je u ljudskoj povijesti već mnogo nedužne krvi. I danas se ta krv prolijeva kad se vrše abortusi začete, a još nerođene, potpuno nevine djece. Riječ je o milijunima nevine dječice, točnije oko 40 milijuna djece koja i danas, dvije tisuće godina nakon ovog zastrašujućeg masakra stradava od ruke Heroda – Heroda današnjice. Zapravo, abortus je bio najveći uzrok smrti čovječanstva u svijetu prošle godine. Prepoznaju li se danas u tom imenu, imenu Heroda svi oni koji zagovaraju abortuse? Prepoznaju li se političari, humanisti, elitisti, nevjernici i vjernici? Ako ne, trebali bi. Bog nas sve prepoznaje.

Isuse, Marijo Josipe spasite nerođene!
Smiluj se nama i cijelom svijetu Gospodine!

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.