fbpx
foto: Peakpx

Posljednja poruka talijanskom svećeniku don Gobbiju najavljuje nešto veličanstveno: ‘Pokažite se svima kao moja djeca’

Autor: Vjera

Na staru godinu 1997. don Stefano Gobbi nakon dvadeset i pet godina otkrivenja po Djevici Mariji prima svoju posljednju poruku, poruku koja kaže: Sve Vam je otkriveno.

Naime ovaj talijanski svećenik osnovao je Svećenički marijanski pokret ili Cenakul. Molitveni je to pokret u Katoličkoj Crkvi nastao iz unutarnjeg nadahnuća koje je doživio tijekom molitve za vrijeme hodočašća u marijansko svetište u Fatimi 1972. godine.

Gobbi je nadahnuće za okupljanje svećenika doživio u fatimskoj kapelici ukazanja. Dok je 28. svibnja 1972. molio za svećenike koji su bili u napasti da iznevjere svoje svećeničko zvanje i koji su bili nepokorni crkvenoj vlasti, Gospa mu je počela govoriti.


U početku se plašio, ali ga je poruka “Ne boj se, ja sam ta koja ti govori. Želim preko tebe osnovati jedno djelo koje će biti velika pomoć Crkvi za buduća vremena” ohrabrila.

Don Gobbi zamolio Mariju za znak potvrde, koji je isti mjesec u Nazaretu dobio. Gospa mu se od tada redovito obraćala do 1997. godine a sve poruke Gospe don Gobbiju sazdane su u takozvanoj ‘Plavoj knjizi’.

Don Gobbi je započeo molitvene susrete s trojicom prijatelja svećenika. To je bio početak Svećeničkog marijanskog pokreta sa sjedištem u Milanu, koji danas okuplja oko četiri stotine kardinala i biskupa, sto i trideset tisuća svećenika i desetine milijuna vjernika diljem svijeta. >>>>više na vjera.hr

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.