POSLAO MAIL TAJNICI, UMJESTO LJUBAVNICI: Pariški nadbiskup dao ostavku, ali tvrdi da nije kriv: ‘Napravio sam to da bih zaštitio biskupiju’

Autor: Dnevno

Michel Aupetit, pariški nadbiskup podnio je ostavku papi Franji nakon što je objavljeno da je u vezi s jednom ženom. Iako je službeni razlog ostavke “nejasno ponašanje” nadbiskupa prema ženi.

Naime. magazin Le Point ovih je dana izvijestio o navodnoj aferi između nadbiskupa i neimenovane žene, a sve se doznalo kada je nadbiskup e-mail namijenjen toj ženi slučajno  poslao svojoj tajnici.

nakon toga se oglasio i rekao da se slaže da je takvo ponašanje moglo ostaviti dojam da je on u intimnoj vezi s tom ženom, no on to demantira.

“Izričito to odbijam”, izjavio je za Le Point.

Iz pariške nadbiskupije poručuju da podnošenje ostavke nije priznanje krivnje, nego gesta poniznosti.

“Napravio sam to da bih zaštitio biskupiju, rekao je Aupetit. Le Point piše da je riječ o “odnosu odraslih osoba uz obostrani pristanak”, dakle, bez kršenja kaznenog zakona, no biskup time krši crkveni zahtjev celibata.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.