foto: wikimedia

‘Poslala mu je ružu s neba’: Pratitelj Pape kaže da je bio svjedok čuda koja se događaju između njega i male Terezije

Autor: Vjera

Prije operacije abdomena papa Franjo molio se pred relikvijom male Terezije koje su iz Francuske stigle u Italiju baš kad je imao zakazanu operaciju. Poznatija kao mali Božji cvjetić, mala Terezija od Djeteta Isusa predivna je zagovornica pred Gospodinom, a o njenoj jednostavnoj vjeri koja ju je dovela k svetosti svjedoči se i nakon njezine zemaljske smrti, jer kako je vjerovala u svojoj jednostavnosti, tako sad i zagovara u svoj jednostavnosti, pa čuda po maloj Tereziji bivaju svakodnevna u životima onih koji je zazivaju.

Jedan od njih, njen veliki štovatelj, je i papa Franjo, a koji se puno puta osvjedočio u njezin zagovor.

Papa Franjo je naime, u nekoliko navrata govorio o svojoj snažnoj privrženosti svetoj Tereziji iz Lisieuxa – Malom Cvjetiću – kao i o svojoj navici da od nje traži usluge: usluge, kaže njegov bivši tajnik za tisak, koje su često dolazile u obliku malih čuda.


Jedno od tih čuda dogodilo se 7. kolovoza 2010., kada je tadašnji kardinal Bergoglio bio u pratnji svog tajnika za tisak, Federica Walsa, kako bi slavio misu u čast svetog Kajetana na njegov blagdan.

Kardinal je trebao slaviti misu u svečevom svetištu u Buenos Airesu, a zatim prošetati kako bi pozdravio dugi red hodočasnika, razgovarao s njima i blagoslovio djecu, kao što je činio svake godine.

“Kad je odlazio, rekao mi je da je već zamolio Malu Tereziju da mu pošalje znak”, rekao je Wals u intervjuu za bolivijske novine El Deber.

“Kada mi je to rekao, bio sam vrlo skeptičan i pitao sam se: ‘Znak?’”

Smješteno na periferiji Buenos Airesa, svetište sv. Kajetana privlači tisuće hodočasnika svake godine na blagdan njegove smrti.

Misa se na blagdan 7. kolovoza služi svakih sat vremena, a nakon nje vjernici čekaju čak 10 sati da prođu ispred malog kipa sveca i poljube staklo koje ga dijeli od njih.
Tog dana 2010. “nije se osjećao baš dobro, ali smo svejedno namjeravali ići”, rekao je Wals, objašnjavajući da je kardinal Bergoglio zamolio malu Tereziju da mu pošalje znak, jer nije znalo, da li da pješači cijelim putem s obzirom da se nije dobro osjećao.

Nakon što je slavio misu, kardinal je bio u prevelikim bolovima da bi mogao pješačiti cijelu udaljenost i odlučio je prijeći samo dva bloka, prije nego što se vratio u središte Buenos Airesa, prisjetio se Wals.

Međutim, dok su stigli do drugog bloka >>>više na vjera.hr
Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.