wikimedia

Hrane milijune gladne djece! Dođi na večer Marijinih obroka u Zagrebu!

Autor: Vjera

Za samo 120 kuna možeš hraniti jedno dijete kroz cijelu školsku godinu!

Marijini obroci Hrvatska organiziraju tradicionalnu Večer Marijinih obroka 4. prosinca u Hotelu Dubrovnik u Zagrebu s početkom u 19 sati.
Prihodom od prošlogodišnje akcije osiguran je obrok svakog školskog dana tijekom cijele školske godine za 133 djece. Prosječan iznos koji hrani jedno dijete tijekom cijele školske godine iznosi 120 kuna.
Marijini obroci humanitarna su organizacija koja u 17 najsiromašnijih zajednica svijeta osigurava topao školski obrok za više od 1.300.000 gladne djece. Od toga 11.500 djece prehranjuju donacije hrvatskih podupiratelja u 15 školskih kuhinja

Mariji obroci – Čudo Međugorja

Godine 1992.  mladi Magnus MacFarlane-Barrow s bratom gledao prilog iz zaraćene Bosne, pa su odlučili prikupiti pomoć i krenuli s njom u Međugorje, u kom su kao djeca bili s roditeljima. Desetak godina kasnije su po Mariji nazvali i svoju organizaciju, do tada poznatu kao SIR – Scottish International Relief. Unatoč timkršćanskim korijenima, Mary’s Meals je  sekularna organizacija koja pomaže svima i svuda, a volonteri su također raznih vjerskih i političkih uvjerenja. Naravno, sekularizam je tu malo drukčije shvaćen nego u dijelu hrvatske politike, pa surađuju s kršćanskim misijama i islamskom zajednicom, i svim ostalim vjerskim organizacijama tamo gdje djeluju.

Vjera /Ika

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.