AKO NE ZNATE KOME DONIRATI UOČI BOŽIĆA : Naš prijedlog BETLEHEM!

Autor: Vjera

Udruga koju vodi pater Marko Glogović s brojnim volonterima, spašava one koje svijet odbacuje!

Iako je mnoštvo potrebitih oko nas nerijetko se dogodi da ljudi koji bi i donirali nešto više ne znaju kome i što donirati jer smo nemali broj puta svjedočili donatorskim prijevarama. Zbog toga vam donosimo naš prijedlog, – udruga Betlehem. Riječ je o udruzi o kojoj nećete čuti na televiziji i u masovnim medijima, udruzi kojoj država ne pomaže, dapače čak su se i borili da je zabrane, a ona čini toliko dobrog za ovaj svijet. Riječ je o udruzi koju vodi pater Marko Glogović, poznatiji kao apostol nerođenih i koji s brojnim volonterima spašava živote onih koje ovaj svijet odbacuje.

“Sve podružnice Udruge Betlehem prvenstveno su neprofitne i nevladine udruge, te se iste financiraju isključivo putem donacija, dok svoje djelovanje ostvaruju putem volontera. Udruga Betlehem, kao i ostale podružnice, promiču i štite ne samo nerođeni život, već i dostojanstvo svake žene koja je donijela odluku roditi dijete, a u trenutku takove odluke nije imala osnovne uvjete za život. Naime, svima su nam dobro poznate teške prilike u lijepoj našoj, stoga su mnoge žene prisiljene, što zbog socijalnih i ekonomskih loših prilika, što zbog raznih pritisaka od strane obitelji ili okoline, donijeti odluku koja ne predstavlja njihovu stvarnu volju, a to je učiniti abortus. Smisao i cilj postojanja Udruge Betlehem kao i njenih podružnica i jest baš u tome da se pruži prijekopotrebna pomoć i podrška svakoj ženi koja želi roditi dijete, a iz bilo kojeg razloga nije u mogućnosti u datom trenutku osigurati sebi i svom nerođenom/ rođenom dijetetu osnovne uvjete za život. Smisao Udruge Betlehem je zaštiti svaki život, vratiti svakoj ženi samopouzdanje i samopoštovanje koje je u jednom trenutku života narušeno. Iz tih razloga Udruga Betlehem pruža ne samo materijalnu pomoć već i psihološku i zdravstvenu pomoć. Preko 250 volontera djeluje u udruzi te izuzetno dobro surađuje sa uredima za socijalnu skrb, domovima zdravlja, ginekološkim ordinacijama, udrugama koje se bave sličnom djelatnošću, molitvenim zajednicama i župnicima na području svojih sjedišta. Bitno je naglasiti kako Udruga Betlehem štiti život svake žene, neovisno o vjerskoj, nacionalnoj ili bilo kojoj drugoj pripadnosti. Udruga ovog trenutka broji četiri kuće, koje su opremljene za majke i buduće majke do djetetove prve godine života. Kuće se nalaze na području Karlovca, Zagreba i Siska, Vukovara. Navedene kuće mogu primiti do dvadeset majka s djecom, i redovito su pune. Naime, teško je odrediti točan broj budući da se svakim danom broj mijenja, mnoge žene se pomire sa svojim obiteljima pa se vrate u rodni dom, dok istovremeno dolaze druge djevojke i žene sa istim ili sličnim problemima. Od početka postojanja kuća prihvaćeno je stotinjak majki s djecom, ne računajući druge oblike pomoći velikom broju majki i djece, od plaćanja režija, pomoći u higijenskim potrepštinama i hrani, odjeci, pronalaženju zaposlenja, do savjetovanja i upućivanja u druge adekvatne ustanove ili centre pomoći, napisala je prošle godine za javnost Dalija Hečimović!

Ovim putem vas pozivamo da donirate za spas nerođenih jer borba za nerođene i njihove obitelji jedna je od najvažnijih borbi koje bi mi kršćani trebali osvijestiti.

Sam Isus Krist je preko božje službenice sestre Sofije Paule Tjber rekao svijetu: ‘U trenutku kada na svijetu prestane grijeh pobačaja, prestat će svi zemaljski ratovi’. 

Ovdje vam prenosimo molbu udruge Betlehem:

Ušli smo u posljednji tjedan akcije “Božić za sve”
i trebamo Vašu pomoć da prikupimo za pakete:

Prikupljamo:

– svu nekvarljivu hranu:

(ulje, trajno mlijeko,šećer, tjestenina, riža, salame, paštete, čokolino, pasiranu rajčicu, sol, i sl.)

– Igračke i slatkiše
– kozmetiku za mame i bebe i sredstva za čišćenje,
– darovne kartice trgovačkih lanaca

ako ne možete ništa od toga, a želite sudjelovati možete uplatiti Vašu donaciju na podračun otvoren isključivo za ovu akciju:

Udruga Betlehem-Zagreb
HR1623600001502185926
Opis plačanja: Božić za sve

Svoje darove možete poslati ili osobno donjeti u našu udrugu na adresu:
Kuća Srca Isusova i Marijina
Ulica narcisa 96
Novo Brestje

Tisak:
Udruga Betlehem-Zagreb
Sifra kioska:927740
Bjelovarska 48
(Molimo javiti da ste poslali)

Za dodatne informacije možete pisati u inbox, mail. [email protected] ili na mob. 0914040453

Od srca Vam hvala na svakom Vašem daru!
Bog vas blagoslovio!

Ovdje pročitajte intervju s paterom Markom Glogovićem, voditeljem udruge u kojem detaljno opisuje borbu za nerođene i njihove obitelji!

PATER MARKO GLOGOVIĆ: ‘Pobačaj neće imati zadnju riječ – ISUS liječi i oslobađa!’

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.