fbpx
Foto: pixabay

Pomoću jedne oživljavao je i mrtve: Tri moćne molitve koje je Isus molio u najtežim danima na Zemlji

Autor: Vjera

Moglo bi vas iznenaditi koliko su kratke i jasne

Molitva je temelj kršćanskog života, ona je snažno oružje koje smeta zloga zbog čega ponekad uopće ne znamo kako bi molili ni što bi molili. Ponekad je preteško moliti. Zato donosimo tri molitve koje je Isus molio i to u nekim od svojih najtežih dana na zemlji. Jasnoća ovih molitvi mogla bi vas iznenaditi

Isus je molio molitvu zahvalnosti kroz žalost i bol, za jedno od najvećih čuda

Isus je čuo da je njegov prijatelj bolestan. Jako je volio tog čovjeka. Situacija je za Lazara izgledala bezizlazno, ali Isus je pokazao pouzdanje u Boga govoreći: „Ta bolest nije na smrt, nego na slavu Božju, da se po njoj proslavi Sin Božji.“ (Iv 11,4). U vrijeme kada ga je Isus došao vidjeti, Lazar je bio mrtav već 4 dana.


Isus je otkrio veličinu svoje tuge nakon što se licem u lice suočio s Marijom. Kada ju je Isus vidio kako plače, On je bio „potresen u duhu“ (Iv 11,33). Zatim je i on zaplakao. Isus je bio jako ožalošćen gubitkom svoga prijatelja, ali je to bila i reakcija na Marijinu duboku povrijeđenost. Kao što bi svaki pravi prijatelj učinio, Isus je pokazao svoje suze, oplakajući uz nju.

Isus je slijedio mnoštvo do grobnice te zatražio da odguraju kamen. Zatim je žarko izgovorio molitvu zahvalnosti. „Oče, hvala ti što si me uslišao.“ (Iv 11, 41). On nije molio da se Lazar probudi. Nije molio da Bog izvede čudo. On je zahvalio svom Ocu što je uvijek dostupan u danima potrebe, što ga uvijek sluša. On je zahvalio kako bi Ga drugi vidjeli i povjerovali. >>> još dvije molitve na vjera.hr

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.