Foto: Pixabay /ilustracija

Polarna svjetlost nad Europom i Gospino proročanstvo: Već se dogodilo

Autor: Z. K.

Svi smo bili svjedoci jake polarne svjetlosti, koja je obasjala nebo diljem svijeta prije nekoliko dana, u nedjelju, petog studenog. Izrazito rijedak, ali kažu znanstvenici moguć fenomen, za područja poput našeg koja nisu baš – polarna.

Prije početka Drugog svjetskog rata dogodilo se nešto slično. Godine 1938. velika svijetlost obasjala je nebo diljem svijeta, većinom crvene boje, baš kao neki dan. Bio je to veliki i strašan događaj.  Taj se fenomen naziva i fatimsko svjetlo jer je Djevica Marija u Fatimi  u tajnama koje je Vatikan objavio svijetu, najavila ‘noć obasjanu svijetlom’ kao znak početka nevolje.

Polarno svijetlo koje je vidio cijeli svijet
Polarno svijetlo koje je vidio cijeli svijet

Lucija: To je znak

Sestra Lucija dos Santos, posljednja živuća vidjelica iz Fatime, ukazanja potvrđenog od Katoličke Crkve, napisala je da je “neobičan prikaz polarne svjetlosti 1938. viđene nad Europom bio “znak” predviđen u tajnama kao predznak početka Drugog svjetskog rata, iako su znanstvenici i tada objasnili da su u pitanju aurore uzrokovane interakcijom sunčevih emisija sa Zemljinom magnetosferom.

Polarna svjetlost pojavila se nad Hrvatskom: Iznimno rijetka pojava na našem području

Gospa najavila svjetlost na nebu

Naime, dana 13. srpnja 1917., nakon što je trojici pastirića pokazala viziju pakla, Gospa im je tada povjerila drugi dio Fatimske tajne u kojoj je pisalo sljedeće:

“Ako se učini ono što vam kažem, mnoge će duše biti spašene i bit će mir. Rat će završiti; ali ako ljudi ne prestanu vrijeđati Boga, još gore će izbiti za vrijeme vladavine Pija XI.
Kad vidite noć obasjanu nepoznatom svjetlošću, znajte da je to veliki znak koji vam je dao Bog da će kazniti svijet za njegove grijehe, ratom, glađu i progonima protiv Crkve i Svetoga Otac.

“Da bih to spriječila, doći ću moliti za posvetu Rusije mom Bezgrješnom Srcu i pričest nadoknade prve subote. Ako se Moji zahtjevi usliše, Rusija će se obratiti i bit će mir; ako ne, ona će proširiti svoje pogreške po cijelom svijetu, uzrokujući ratove i progone Crkve. Dobri će biti mučeni, Sveti Otac će morati mnogo trpjeti, razni će narodi biti uništeni.”

Ovdje Gospa upozorava na događaje – uključujući i rat! – biti nagoviještena „noći obasjanom nepoznatom svjetlošću.   Sestra Lucija koja je taj događaj pratila iz svog samostana u Španjoslskoj,  napisala je u svojim trećim memoarima 31. kolovoza 1941. da bez obzira na uzrok svjetlosti, “Bog se ovime poslužio da … >>>više na vjera.hr
PROROŠTVO FATIME: Ogroman potres trest će zemlju osam sati, samo neki će preživjeti tamu…

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.