Foto: Unsplash/Pixabay/ilustracija

‘Počeo je užasni rat, sotonski!’ Kardinal Sarah iznio pet oružja za svjetsku krizu vjere

Autor: Z. K.

Kardinal Robert Sarah, prefekt emeritus Dikasterija za bogoštovlje i disciplinu sakramenata, predložio je ovih pet savjeta pred “krizom vjere” koju svijet danas doživljava.

U ponedjeljak, 26. lipnja, kampus Sveučilišta La Salle u Mexico Cityju primio je kardinala koji je održao uvodnu riječ “Svjedoci istine u svijetu krize”.

Afrički je kardinal istaknuo kako “danas postoji toliko mnogo zbrke, toliko dvosmislenosti i nesigurnosti u doktrinarnom i moralnom učenju, kako izvan tako i unutar Crkve, osobito u pogledu Kristova identiteta i spasenja koje je On donio”.

1. Riječ Božja

Kardinal je pozvao nazočne da se Božjom riječju pripreme za borbu protiv zla, citirajući biblijski odlomak Mt 4, 1-11; kada je Isus odveden u pustinju, gdje ga je iskušavao Sotona.

Kardinal Sarah je komentirao da je “naše glavno oružje u duhovnoj borbi Riječ i stoga je moramo vrlo dobro poznavati”.

2. Molitva

“Drugo temeljno oružje je molitva. Papa Benedikt dao nam je veliku lekciju o snazi ​​molitve u svojih posljednjih 10 godina života”, podsjetio je.
Stoga ih je kardinal potaknuo da ne prestaju moliti, ići na misu i ispovijedati: „Danas moramo hitno ponovno prisvojiti te Božje darove“, naglasio je.

Kardinal Sarah također je potaknuo na molitvu, razmišljanje i dijalog s Bogom u tišini.

3. Unutarnji život

„Kad se povučemo u pustinju unutarnjeg života, razaznajemo istinu da je stvorenje u ratu protiv čovjeka koji tvrdi da liječi ekologiju i štiti okoliš, ali istodobno promiče pobačaj, eutanaziju i homoseksualnost“, upozorio je afrički kardinal.
4. Tišina

„U tišini ulazimo u Božju prisutnost u našim srcima. U tišini se svi šumovi, smetnje pa čak i najpravednije brige na prigodan način relativiziraju, stavljaju u odnos s križem i tu se pojavljuje svjetlo Evanđelja. Tamo je sve prineseno Bogu, pa i mi sami”, rekao je kardinal Sarah.

“Suvremeni čovjek započeo je užasan rat protiv Boga i protiv čovjeka: sotonski rat. Zato je duhovna borba sa zlom dio kršćanskog života”, dodao je.

Afrički kardinal je uvjeravao da je “Zapad zaboravio Boga i traži samo prolazno zadovoljstvo. To je generiralo pojedince svakim danom sve izoliranije i s velikom egzistencijalnom prazninom”. >>>više na vjera.hr

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.