fbpx

POČELO JE, OSTVARUJU SE RIJEČI BOGA: Političarki prijeti zatvor zbog ovog citata iz Biblije?!

Autor: Vjera

Sve može danas proći, osim istine

‘No, prije svega toga podignut će na vas ruke i progoniti vas, predavati vas u sinagoge i tamnice. Vući će vas pred kraljeve i upravitelje zbog imena mojega. Zadesit će vas to radi svjedočenja., kazao je Isus svojim učenicima navješćujući vremena prije njegova ponovna dolaska, i očito vremena u kojima živimo. Istinitost Božjih riječi na svojoj koži mogla bi, između ostalih, osjetiti finska političarka Päivi Räsänen koja je na svom Facebooku objavila citat iz Biblije, a zbog kojeg joj sad navodno prijeti čak i zatvor.

Političarka i zastupnica kršćansko demokratske opcije prozvala je javno finsku evangeličku luteransku crkvu (iako ne izravno) zbog njenog sudjelovanja na gay prideu te uz opasku stavila citat iz Pavlove poslanice Rimljanima:

– Kako doktrinalni temelj crkve, Biblija, može biti kompatibilan s podizanjem sramote i grijeha na razinu ponosa?, komentirala je i dodala:


“Zato ih je Bog po pohotama srdaca njihovih predao nečistoći te sami obeščašćuju svoja tijela, oni što su Istinu – Boga zamijenili lažju, častili i štovali stvorenje umjesto Stvoritelja, koji je blagoslovljen u vjekove. Amen.Stoga ih je Bog predao sramotnim strastima: njihove žene zamijeniše naravno općenje protunaravnim, a tako su i muškarci napustili naravno općenje sa ženom i raspalili se pohotom jedni za drugima te muškarci s muškarcima sramotno čine i sami na sebi primaju zasluženu plaću svoga zastranjenja.” (Rim 1,24-27)

Nakon te objave protiv političarke, ujedno i bivša ministrica unutarnjih poslova Finske, navodno je pokrenuta policijska istraga.

– Predistražne istrage tek trebaju biti završene. Policija će reći više detalja nakon završetka istrage, a postoji mogućnost iznošenja slučaja tužitelju na razmatranje optužbi. Prije toga neće biti dodatnih komentara – potvrdio je istragu Pekka Hätönen, službenik za istrage u policijskoj upravi Helsinki.

Skandalozno je naime da se pod krinkom velike demokracije pokreću policijske istrage zbog osobnog svjedočenja, mišljenja ili citiranja Biblije. Čudna su vremena, sve pršti od ljubavi, jedinstva i bratstva – dok se ne dotakneš istine. Stoga oprezno ali i hrabro za Isusa.

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.