foto: wikimedia

Petogodišnji dječak došao do Pape Pija XII otkriti mu tajnu: ‘Gospa nije umrla’

Autor: Z. K.

Gilles Bouhours bio je francuski dječak koji je sa samo 5 godina “pomogao” papi Piju XII da 1. studenoga 1950., prije 73 godine, proglasi dogmu o Uznesenju Djevice Marije na nebo.

Na svetkovinu Uznesenja Majke Božje dušom i tijelom na nebo prisjećamo se malo poznate priče o Gillesu, koji je postao “znakom” Papi koji je zamolio Djevicu Mariju znak da proglasi dogmu.

Pio XII., koji je primio biskupsko posvećenje na dan prvog ukazanja Gospe u Fatimi 13. svibnja 1917., zamolio je Djevicu za znak, koji je došao u tijelu u Gillesovoj osobi. Susret Svetog Oca i dječačića. dogodio se 1. svibnja 1950. godine, dakle mjesec dana prije proglašenja dogme.


“Tom je prilikom dječačić je otkrio Svetom Ocu tajnu koju mu je Majka Božja priopćila u privatnoj objavi koju je trebalo prenijeti Papi: ‘La Sainte Vierge n’est pas morte, Elle est montée au Ciel en corps et en âme’ (Sveta Djevica nije umrla; uzašla je na nebo dušom i tijelom)”.

Katolička enciklopedija dodaje da je nakon konzultacija s mnogima, prisutnost djeteta u Vatikanu “oohrabrila papu Pacellija da nastavi s dogmatskom definicijom, videći u dječaku izričitu nebesku potvrdu” .

Naime, dječak je objave Gospe počeo primati s nepune tri godine >>>više na vjera.hr

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.