fbpx
Foto: Pixabay

Papino upozorenje odjeknulo svijetom: ‘Tko sad ne prepoznaje Boga, neće biti spreman ni na kraju vremena’

Autor: Vjera

Papa otvorio advent velikim porukama za čovjeka u svijetu

Dobro je zapamtiti da nam je Bog prisutan i u malim, svakodnevnim događajima našega života, rekao je papa Franjo na prvu nedjelju došašća.

U svom govoru Anđeo Gospodnji 27. studenog, papa je rekao: “Imajmo ovo na umu: Bog je skriven u našem životu, on je uvijek tu – skriven je u najobičnijim i najobičnijim situacijama u našem životu.”

Bog, nastavio je, “ne dolazi u izvanrednim događajima, nego u svakodnevnim stvarima”.


On je tu, u našem svakodnevnom radu, u slučajnom susretu, pred licem nekoga u potrebi, čak i kada se susrećemo s danima koji se čine sivima i monotonima, upravo tu nalazimo Gospodina koji nas zove, govori nama i nadahnjuje naše djelovanje”, rekao je.

Franjo je s prozora s pogledom na Trg sv. Petra progovorio o došašću, razdoblju pripreme za Gospodinov dolazak na Božić. I postavio je pitanje za razmišljanje: “Kako možemo prepoznati i pozdraviti Gospodina?”

Važno je, rekao je, da smo “budni, na oprezu, na oprezu”.

Papa je također citirao propovijed svetog Augustina, koji je rekao: “Bojim se Gospodina koji prolazi.”

“Odnosno, bojim se da će proći i da ga neću prepoznati”, objasnio je Franjo. >>>više na vjera.hr
Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.