Pixabay

Papina poruka na Twitteru: ‘Taj mladić pun Duha Svetoga znao je lijepim riječima, a posebno životom, pričati o Isusovu životu’

Autor: Dnevno

Danas slavimo blagdan sv. Stjepana, prvomučenika. Taj mladi služitelj evanđelja, pun Duha Svetoga, znao je naviještati Isusa riječima, a nadasve svojim životom, poručio je papa Franjo u tweetu 26. prosinca.

Papa Franjo predvodio je na svetkovinu sv. Stjepana prvomučenika, u četvrtak 26. prosinca, molitvu Angelusa s hodočasnicima okupljenima na Trgu Sv. Petra u Vatikanu.

Svetkovina sv. Stjepana prvomučenika kao da se ne uklapa u božićno radosno raspoloženje, rekao je Sveti Otac. Pojasnio je zatim da je iz perspektive vjere upravo današnja svetkovina u skladu s pravim značenjem Božića, jer je mučeništvom sv. Stjepana ljubav svladala mržnju, život smrt.

Taj mladić pun Duha Svetoga znao je lijepim riječima, a posebno životom, pričati o Isusovu životu. U Stjepanovoj školi učimo se da nebeska vječna slava nije stvorena od bogatstva i moći, već od ljubavi i darivanja. Milošću Duha Svetoga možemo činiti sve ono ljudsko što je usmjereno prema nebu. Pravo svjedočanstvo je upravo naš način ljudskog ponašanja u životu oblikovanom po Isusu Kristu: biti smiren i odvažan, ponizan i plemenit, nenasilan i jak kao što je bio đakon Stjepan. On nas uči naviještati Krista gestama bratstva i evanđeoske ljubavi.

Njegovo svjedočanstvo, koje je završilo mučeništvom, izvor je nadahnuća za obnovu naših kršćanskih zajednica, koje su pozvane da postanu sve više misionarske, usmjerene prema evangelizaciji ljudi na egzistencijalnim geografskim periferijama, gdje postoji velika žeđ za nadom i spasenjem, istaknuo je Papa i primijetio kako su to zajednice koje ne slijede mondenu logiku i ne stavljaju u središe sebe same i vlastitu sliku, već jedino slavu Božju i dobro drugih, posebno malenih i bijednih.




Svetkovina sv. Stjepana prvomučenika podsjeća nas na sve mučenike prošlosti i sadašnjosti te nam omogućuje da se osjećamo u njihovom zajedništvu i molimo za njihovu milost da živimo i umremo s Isusovim imenom u srcu i na usnama, zaključio je Papa blagdanski nagovor i zazvao u pomoć Mariju, Otkupiteljevu majku, da nam pomogne u ovo božićno doba uprijeti pogled na Isusa kako bismo svakog dana postali sve sličniji njemu.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.