Foto: Flickr

PAPA UPOZORIO SVIJET NA ISTINU KOJA SE SKRIVA! Đavla ćeš ovako pobijediti!

Autor: Vjera

Život je borba protiv đavla, upozorava Papa

Riječi Pape Franje na početku korizme, kao osvrt na nedjeljno Evanđelje koje govori o Isusu u pustinji,  upozorenje su svakom kršćanskom čovjeku koji danas često zaboravlja, ono na što nas Papa hrabro podsjeća: “Život je borba protiv đavla!”

“Svake nas godine, na početku korizme, ovo Evanđelje o Isusovim iskušenjima u pustinji podsjeća da je kršćanski život bitka protiv đavla”, govori papa Franjo.

“Pokazuje nam da se Isus voljno suočio s Iskušavateljem i pobijedio ga; a istovremeno nas podsjeća da je vragu dana mogućnost da i na nas djeluje svojim iskušenjima ”, dodao je.

Prema papi Franji, „moramo biti svjesni prisutnosti ovog pronicljivog neprijatelja koji traži našu vječnu osudu, naš neuspjeh i pripremiti se za obranu od njega i borbu s njim. Milost Božja osigurava nam, s vjerom, molitvom i pokorom, našu pobjedu nad neprijateljem. “

U svojoj poruci papa je također razmišljao o pustinji, “ovom prirodnom i simboličnom okruženju, toliko važnom u Bibliji”.

“Pustinja je mjesto gdje Bog govori srcu ljudske osobe i gdje teče odgovor na molitvu”, objasnio je. “To jest, pustinja samoće, srce odvojeno od drugih stvari i samo, u toj samoći, otvara se Riječi Božjoj.”

“Ne bojte se pustinje, tražite više trenutaka molitve, tišine, da uđete u sebe. Ne boj se.”
“Sotona će svojim lažljivim glasom možda pokušati iskoristiti naše slabosti i naše potrebe”, rekao je Franjo, ali “pozvani smo koračati Božjim stopama, obnavljajući svoja krsna obećanja: odricati se Sotone, svih njegovih djela i svih njegovih praznih obećanja.”

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.