foto: wikimedia

Papa podijelio moćne poruke iz ukazanja Djevice Marije: Ovo čovječanstvo mora čuti

Autor: Z. K.

Gospa od Guadalupe navijestila je Evanđelje na “materinskom jeziku”, rekao je papa Franjo u srijedu u poruci koja je istaknula važnu ulogu koju majke igraju u prenošenju vjere sljedećoj generaciji.

Papa je u svojoj katehezi o evangelizaciji 23. kolovoza govorio o tome kako je ukazanje Gospe od Guadalupe 1531. pomoglo u širenju evanđelja diljem Amerike, hvaleći je kao nadahnuti model majčinstva i inkulturacije.

“Djevica od Guadalupe … pojavljuje se odjevena u odjeću domorodačkih naroda, govori njihov jezik, pozdravlja i voli lokalnu kulturu. Marija je Majka i pod njezinim plaštem svako dijete nalazi mjesto. U njoj je Bog postao tijelom i po Mariji se nastavlja utjelovljivati ​​u životima naroda”, rekao je papa Franjo na općoj audijenciji u dvorani Pavla VI.


“Gospa, naime, naviješta Boga najprikladnijim jezikom, materinjim. A i nama Gospa govori na našem materinskom jeziku, onom koji dobro razumijemo. … I želio bih reći hvala mnogim majkama i bakama koje prenose evanđelje svojoj djeci i unucima: vjera se prenosi životom; zato su majke i bake prvi evangelizatori.”

Kad se Gospa od Guadalupe ukazala Juanu Diegu na brdu Tepeyac u Mexico Cityju 12. prosinca 1531., rekla mu je: >>>više na vjera.hr

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.