Christophereverard.co.uk

Papa Franjo zabranjuje prodaju cigareta zaposlenicima u Vatikanu

Autor: IKA

"Nikakva zarada ne može biti legitimna ako ugrožava živote ljudi", izjavio je ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice

Odgovarajući na novinarska pitanja o Papinoj odluci o prestanku prodaje cigareta zaposlenicima, ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Greg Burke dao je sljedeću izjavu koju prenosimo u cijelosti:

“Sveti Otac odlučio je da će se u Vatikanu od 2018. godine prestati prodavati cigarete zaposlenicima. Razlog je vrlo jednostavan: Sveta Stolica ne može pridonositi djelatnosti koja očito šteti zdravlju ljudi. Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, u svijetu svake godine od pušenja umre više od sedam milijuna ljudi.”

Premda prodaja cigareta zaposlenicima i umirovljenicima u Vatikanu po sniženoj cijeni predstavlja izvor prihoda za Svetu Stolicu, nikakva zarada ne može biti legitimna ako ugrožava živote ljudi, ističe se na kraju izjave.

Autor:IKA
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.