Wikimedia Commons

Papa Franjo: ‘Razmišljajmo o Djetetu i neka nas obuzme njegova nježna ljubav’

Autor: Vjera

Papa Franjo pozvao je kršćane diljem svijeta na prihvaćanje bezuvjetne Božje ljubavi.

Papa Franjo pozvao je u utorak, uoči Božića, 1,3 milijardi rimokatolika da ne dopuste da ih propusti Crkve odvrate od prihvaćanja Božje ljubavi.

Papa je služio večernju misu na Badnju večer u bazilici sv. Petra u Vatikanu. Fokus propovijedi stavio je, kao i obično, na duhovno i osobno značenje noći u kojoj je u Betlehemu rođen Isus.

“Božić nas podsjeća da nas Bog i dalje sve voli, čak i najgore među nama”, rekao je. “Možete imati pogrešne ideje, možda ste sve upropastili, ali Bog vas i dalje voli. Koliko često mislimo da je Bog dobar ako smo mi dobri i da nas kažnjava ako smo zli. Ali on nije takav.”

“Razmišljajmo o Djetetu i neka nas obuzme njegova nježna ljubav. Onda više nećemo imati izgovora da ne dopustimo da nas on voli”, rekao je.

“Što god da pođe krivo u našim životima, što god da u Crkvi ne funkcionira, kakvi god problemi da postoje u svijetu, to više neće biti izgovor. To će postati drugorazredno, jer pred Isusovom prevelikom ljubavlju, čistom blagošću i blizinom, više nemamo izgovora”, dodao je.

Papa će u srijedu na Božić uputiti svoju poruku i blagoslov “Urbi et Orbi” (Gradu i svijetu) s balkona bazilike sv. Petra.




Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.