FOTO: Profimedia

PAPA FRANJO POSLAO DIRLJIVU PORUKU SVIM STARIJIM OSOBAMA: Nije slučajno odabrao baš ovu godinu i ove riječi

Autor: Dnevno

Sljedeći tjedan obilježava se prvi Međunarodni dan djedova i baka i starijih osoba.

Ovaj dan će se obilježavati svake godine 25. srpnja, a tom je prilikom i papa Franjo uputio poruku svim starijim osobama.

“Ja sam s tobom u sve dane”, riječi su koje je papa uputio za prvi Svjetski dan djedova i baka i starijih osoba dodavši kako Crkva nikoga ne želi te ostaviti samoga.

“Znam dobro da ova poruka do tebe stiže u teškome času. Pandemija se pokazala neočekivanom i silovitom olujom, teškom kušnjom na kojoj se našao život sviju, ali posebno nas starijih osoba. Gospodinu su poznate sve patnje kroz koje smo prošli u tome vremenu. On je blizu svima koji doživljavaju bolno iskustvo onih koji su napušteni”, rekao je papa.

“On nije ravnodušan na našu samoću koju je pandemija učinila još težom. Ali i kad se čini da posvuda vlada tama, Gospodin nastavlja slati anđele da nas tješe u našoj samoći i da nam ponavljaju: “Ja sam s tobom u sve dane”. Kaže to tebi, kaže to meni, svima”, dodao je.

Papa Franjo smatra kako je to bît ovog Svjetskog dana za koji je i sam htio da se prvi put slavi ove godine, nakon dugotrajne izoliranosti i još uvijek sporog vraćanja uobičajenog društvenog života.

“Ponekad će on imati lica naših unuka, ponekad, opet, članova obitelji, starih prijatelja ili onih koje smo upoznali upravo u ovim teškim vremenima. Tijekom tog vremena naučili smo razumjeti koliko su zagrljaji i posjeti svakome od nas važni. Kako me samo žalosti činjenica što na nekim mjestima ovi još uvijek nisu mogući”, rekao je papa.




“Gospodin nam, međutim, šalje također svoje glasnike preko Božje Riječi. On ne dopušta da u svojemu životu ikad budemo prikraćeni za nju. Neka svaki od nas nauči svima, a na poseban način najmlađima, ponavljati ove riječi utjehe koje smo danas čuli upućene nama: “Ja sam s tobom u sve dane”, rekao je.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.