fbpx
foto: wikimedia

Papa Franjo čovječanstvu: Pobačaj je ubojstvo! Tko pobaci, ubija!

Autor: Vjera

Uzmite bilo koju knjigu o embriologiji, sve je jasno, to je ubojstvo ljudskog bića, upozorava Papa

U svom posljednjem intervjuu koji se odvijao u avionu za vrijeme povratka iz Slovačke papa Franjo je udvostručio prethodnu retoriku koja je uspoređivala ‘liječnike’ koji vrše abortus s ‘ubojicama’, ponavljajući da je abortus ubojstvo, a oni koji to iskoriste ili čine, ‘ubijaju’.

Na pitanje o tome treba li političarima koji podržavaju abortus dopustiti da se pričeste, Franjo rekao:

Abortus: to je više od problema, to je ubojstvo, tko pobaci, ubija, nema drugih riječi. Uzmite bilo koju knjigu o embriologiji. Treći tjedan nakon začeća, svi organi su već tamo, čak i DNK … to je ljudski život, ovaj ljudski život se mora poštivati, ovo načelo je tako jasno! Onima koji ne razumiju postavio bih ovo pitanje: je li ispravno ubiti ljudski život kako bi se riješio problem? Je li ispravno unajmiti ubojicu da ubije ljudski život? Znanstveno je to ljudski život. Je li ispravno izvaditi ga radi rješavanja problema? Zato je Crkva toliko oštra po tom pitanju, jer ako to prihvati, to bi bilo kao da prihvaća svakodnevno ubojstvo. Šef države mi je rekao da je demografski pad počeo jer je tih godina postojao tako snažan zakon o pobačaju da je izvršeno šest milijuna pobačaja, što je ostavilo posljedicu pada pad rađanja u društvu te zemlje. To je bilo poput prihvaćanja svakodnevnog ubojstva,” rekao je papa Franjo koji nije precizirao što učiniti s političarima koji javno podupiru pobačaj i žele se pričestiti. Istaknuo je samo da to određuje župnik koji mora biti župnik svima i onima koji su izopčeni te pritom paziti na bliskost i suosjećanje te suzdržati se od ulaska u politiku. Dodao je i da on baš nikada nije odbio nikome svetu Pričest ali je priznao da nikada nije ni imao tako jasnu dvojbu ispred sebe, ipak napominjući: Pričest nije nagrada za savršene, zar ne?


Nadalje, Papa je u avionu govorio i o cjepivima protiv Covida. Rekao je da su u Vatikanu svi cijepljeni osim male skupine ljudi koju proučavaju kako im pomoći.

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.