foto:wikimedia

Papa dao čudesno priznanje Međugorju! Postat će svetište?!

Autor: Vjera

Znakovita potez pape Franje prema Međugorju

Iako je Međugorje još uvijek službeno nepriznato, i nema status svetišta Katoličke Crkve poput npr. Marije Bistrice ili Trsata u Hrvatskoj, papa Franjo upravo je Međugorje uvrstio među 30 svetišta svijeta iz kojih će se kroz svibanj predvoditi molitva krunice na inicijativu svetog Oca, a protiv pandemije, ali i svih drugih zala koja su se sručila na čovječanstvo.

 Međugorje na popisu 30 svetišta svijeta

Riječ je o globalnom molitvenom maratonu u kojem će svaki dan u svibnju jedno svetište svijeta predvoditi krunicu, a od svih svetišta hrvatskog naroda izabrano je upravo Međugorje iz kojeg će se molitva predvoditi 15. svibnja u 18 sati. Prvoga će dana, 1. svibnja, molitveni maraton započeti papa Franjo, a on će ga i zaključiti 31. svibnja. Molitva krunice prenosit će se izravno na službenim kanalima Svete Stolice svakoga dana u 18 sati. Popis svetišta koji predvode krunicu, a među njima i Međugorje, s molitvenim nakanama, pogledajte ovdje.

Papa Franjo podupire Međugorje

Podsjetimo, papino imenovanje nadbiskupa Henryka Hosera u Međugorje bio prvi je korak prema legitimitetu Međugorja i svojevrsni i korak prema proglašenju Međugorja svetištem, što je potpuno neovisno o priznanju ukazanja. Dakle sama ukazanja ne moraju biti priznata da bi Međugorje dobilo status svetišta. Ipak, do službenog imenovanja Međugorja svetištem još nije došlo, pa je ovo uvrštenje Međugorja u 30 svetišta svijeta koja predvode molitveni maraton, još jedan mali znak potpore Pape Franje Međugorju koje je prije pandemije okupljalo milijun ljudi godišnje oko Euharistijskog Isusa, a što je znak koji nitko do sad nije mogao osporiti i zbog čega je Međugorje zapravo nemoguće ugasiti, a za što su mnogi navijali od samih početaka ukazanja.

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.