fbpx
foto: wikimedia

Padre Pio: ‘Svibanj je mjesec u kojem sam primio najveće milosti’

Autor: Vjera

Kad prolazite ispred Gospine slike, morate reći: „Pozdravljam te, o Marijo! Pozdravite Isusa u moje ime”, rekao je Padre Pio.

O Padre Piu i njegovom odnosu s Majkom, Djevicom Marijom puno smo pisali, ali sad donosimo njegove riječi o mjesecu koji upravo živimo s nadm da ćete ovih dana doista poželjeti biti potpuno u Njezinom Srcu, baš poput njega.

S radosnim iščekivanjem čekao je svibanj. Sviđali su mu se južnotalijanski znakovi ljeta, sve duži i duži dani i cvijeće koje je godilo očima u samostanskom vrtu. Volio je bukete ispod Marijina lika, tvrdio je da se priroda sama slaže u buket za nju u mjesecu posvećenom njoj.


Sljedećih nekoliko godina, u svibnju su se zbili događaji koji su zauvijek ušli u kalendar njegova života. Posveta bolnice Kuće za olakšanje patnje u San Giovanni Rotondu – 5. svibnja, beatifikacija – 2. svibnja. Ali iznad svega, njegov rođendan pao je na ovaj mjesec. Budući svetac rođen je u Pietrelcini 25. svibnja 1887. godine.

Njegovu ljubav prema Mariji teško je usporediti s iskustvima drugih svetaca koji je ljube. Padre Pio je stalno bio s njom. Priča se da su ga jednom dvojica subraće u šali, uz lagani podsmijeh, upitala: “Oče, recite nam istinu, je li Majka Božja sada u vašoj sobi?” On ih je iznenađeno pogledao i odmah uz osmijeh odgovorio: “Trebali biste drugačije postaviti pitanje i pitati je li ona ikada izašla iz moje sobe!”.

Njegovo svibanjsko pismo vrijedi citirati u cijelosti. Ovo je dobar način za razumijevanje odnosa između redovnika i Isusove Majke. Bilo je u njoj nježnosti, poniznosti, ali prije svega velikog povjerenja. Onakvo kakvo dijete daruje najdražoj majci.>>>više na vjera.hr

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.