foto: wikimedia

Padre Pio i česta vražja ukazanja: Razotkrivao ih je s dvije riječi koje demoni ne mogu izgovoriti

Autor: Z. K.

U knjizi Alessandra da RipabottonijaOtac Pio iz Pietrelcine, cirenac svih nas’, autor donosi pisma duhovnog oca padre Pia, oca Agostina koji piše o učestalim demonskim uznemiravanjima svetog Padre Pija.

Naime, poznato je da je Padre Pio svoje prvo demonsko ukazanje imao sa samo pet godina, a ona su se nastavila posebno u redovničkoj dobi gdje su ga demoni gotovo svako večer ne samo uznemiravali, nego i tukli o čemu svjedoče i liječnici koji su ga pregledavali kao i njegova redovnička braća koji su gledali i slušali krš i lom koji je gotovo svakodnevno dopirao iz njegove sobice.

Uznemiravanja demona i demonskih prikaza, piše autor nisu dugo trajala, najviše četvrt sata dok su božanske vizije koje je također Padre Pio učestalo imao trajale i do sat i pol. Za to vrijeme otac Pio je bio u ekstazama dok je ležao u postelji.

“Prvi put smo ih zamijetili ja (otac Agostino) i otac Evangelista (predstojnik samostana), ulazeći prilikom jedne posjete u njegovu sobu. Otac Pio piljio je u jednu točku i gledao me ne trepnuvši i ne pomičući zjenicama. Gospodinu je upućivao riječi molitve, ljubavi itd…”

No, ekstaze su pratila Božja ukazanja, dok dalje autor piše o onim demonskim:

“…najprije mu se zloduh ukaza u liku crne mačke. Drugi put u liku razodjevenih djevojaka koje su pohotljivo plesale. Treći mu se put, ne ukazavši se pljuvao u lice. Četvrti ga je put, također ne ukazavši se, mučio zaglušujućom bukom. Peti put mu se ukaza u liku krvnika koji ga je bičevao. Šesti put u obliku raspela. Sedmi put u obliku jednog mladića, prijatelja fratra iz samostana koji ga je nešto ranije bio posjetio. Osmi put u liku duhovnog oca, oca Agostina. Deveti put u liku Pia X. Kasnije u liku njegova anđela čuvara, pa sv. Franje, blažene Djevice Marije… I naposljetku u svom pravom strahotnom obličju s čitavom vojskom palenskih duša,” piše otac Agostino o prirodi ukazanja te dodaje da je Padre Pio jako trpio više od svih drugih onda kad mu se ukazivao u liku Blažene Djevice Marije jer je želio da Gospodin za sva stvorenja odredi posebnu obvezu štovanja Gospodnje Majke. >>>više na vjera.hr

 
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.