Pixabay

Ovo je predivno, upiši se i ti – Krug vječnih svetih misa

Autor: I.A.

Pripadnost u Krug ne treba obnavljati jer je ona trajna, traje i poslije smrti. Mogu se upisati žive i pokojne osobe. 

Slično kao i druga misijska djela, tako i Družba misionara Krvi Kristove ima vlastiti t. zv. “Krug vječnih svetih Misa”. Papa Lav XIII. blagoslovio je ovu inicijativu 1886. godine, da bi na taj način dao poticaj za podupiranje misijskih djela Crkve.

Na čemu se temelji sudjelovanje u Vječnoj svetoj Misi?

Često se želimo predati Gospodinu kroz sudjelovanje u Euharistiji. Želimo zahvaljivati ili moliti u svojim radostima, brigama ili na nakanu drugih osoba, bilo živih, bilo pokojnih. Kako ponekad nemamo priliku da u vlastitoj župi dobijemo osobnu misnu nakanu, Misionari Krvi Kristove stoga su ustanovili Krug vječnih svetih Misa. On se temelji na tome da Misionari svake godine u različitim mjestima na svijetu slave 4000 svetih Misa na nakanu upisanih u Krug vječnih svetih Misa. Čine to iz zahvalnosti za priloge u misijske svrhe.

Pripadnost u Krug ne treba obnavljati jer je ona trajna, traje i poslije smrti. Mogu se upisati žive i pokojne osobe.

Je li potreban prilog?

Prilog za misne nakane ne smije se smatrati “naplatom”. Ne mogu se “kupiti” ili “prodati” Božje milosti. Plod sudjelovanja u svetoj Misi ne ovisi o visini novčanog priloga. Primjer “udovičinog novčića” podsjeća nas da je vrijednost dara u Božjim očima drugačija nego u očima ljudi. Neka svatko daje radosno i dragovoljno prema vlastitim mogućnostima i potrebama misijskih djela. Obično je prilog za upis jedne osobe u Krug vječnih svetih Misa jednak visini priloga za jednu običnu misnu nakanu, odnosno 50 Kuna.

Sve informacije o upisu u Krug vječnih svetih misa možete pogledati na stranici Družbe misionara Krvi Kristove.

 

Autor:I.A.
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.