'Crkva treba nadnaravnu pomoć molitve' /foto: public domain

OVO JE ČUDO VJERE! Katolička Crkva u svijetu veličanstveno raste: Nevjerojatno je što se upravo događa!

Autor: Zrinka P.

Ne znam koliko su ljudi svjesni golemog čuda koje se odvija pred našim očima.

Borba protiv Katoličke Crkve traje već 2 tisuće godina, a danas rat protiv Krista i njegove Crkve vrši se u svim dimenzijama našeg ljudskog postojanja.

No, neuništivost crkve je prorokovana u Božjoj riječi i sama činjenica da unatoč silnom zlu koje prožima sve aspekte življenja pa i tu istu Crkvu, a mediji neprestano stvaraju ‘dojam pobjede zla’ nad Crkvom, ona nezaustavljivo, i veličanstveno raste. Jednostavno, ne postoji logičan odgovor na pitanje, kako je to moguće?

Kako je zapravo moguće da su sve sile pakla još od raspeća Krista usmjerene na njegove učenike i Crkvu do današnjeg doba i ne uspjevaju je uništiti. Ali postoji onaj nadnaravni odgovor. Boga ne možeš ubiti niti zaustaviti i silna je utjeha promatrati ovo snažno djelo rasta Katoličke Crkve, unatoč silama zla u ovom, znakovitom, posljednjem vremenu.

Naime, diljem svijeta Katolička crkva narasla je i primila nevjerojatnih 18 milijuna vjernika u 2021. godini.

Katolička crkva je početkom 21. stoljeća, 2000. godine imala 1,050 milijuna katolika.

Godine 2021. (sa sada iznesenim podacima) bilo je već 1,378 milijuna krštenih katolika.




U ovom je stoljeću Crkva dobila 328 milijuna više vjernika: to je gotovo isto toliko stanovništva koliko ima i SAD, treća najveća zemlja na svijetu.

Naime, od 2020. do 2021. Crkva je porasla za 18 milijuna ljudi, s 1360 milijuna u 2020. na 1378 u 2021. godini.

Dok je svjetsko stanovništvo poraslo za 1,6% (dosegavši ​​7,786 milijuna), katoličko stanovništvo poraslo je za 1,3%. Tako je već godinama: katoličko stanovništvo raste nešto ispod svjetskog prosjeka.




Od 2021. katolici čine 17,67% svjetske populacije (1 od 6 ljudi). Omjer katolika i stanovništva ostao je gotovo nepromijenjen posljednjih godina.

Ima više katolika nego ikad – onih dobrih, loših, redovitih, djece ili starijih, pobožnih ili udaljenih od Crkve i svi tvore golemu Božju obitelj koja raste čudesnim Božjim providom, a koji je neshvatljiv u današnjem svijetu.

Ali, dok populacija katolika raste, smanjuje se broj svećenika i to je isto znak vremena.

Od 2020. do 2021. broj svećenika smanjio se za 2.347 i ustalio se na 407.872 (pad od 0,39%).

Udar zloga na sam pastire crkve prorokovan je, a izdvajamo samo neke poruke Blažene Djevice Marije mladoj redovnici Mariani de Jesus Torres koje su zapisane prije 400 godina:

Doći će do velike potrage za svećenicima >>>više na vjera.hr

Autor:Zrinka P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.