foto: Midjourney/umjetna inteligencija

Ovako je stvarno izgledao Isus? Al na temelju Torinskog platna prikazao moćnu sliku Isusa

Autor: Z. K.

Realističan prikaz Isusa stvoren je pomoću generativne umjetne inteligencije i misteriozne katoličke relikvije.

Umjetna inteligencija upotrijebila je Torinsko platno, relikviju na kojoj se nalazi osoba nakon muke i raspeća, a za koju se vjeruje da je Isus Krist, kako bi prikazala realističan prikaz onoga kako je Isus možda izgledao.

Židov koji je fotografirao Torinsko platno: Mislio sam biti gotov za pet minuta, ali ono što sam vidio me šokiralo

Slika koju je generirala umjetna inteligencija prikazuje čovjeka s dugom kosom i bradom s otvorenim očima i pogledom izravno prema van. Gornji dio njegova tijela je također vidljiv i on nosi nešto što izgleda kao jednostavna tunika.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 
Objavu dijeli End Time Headlines (@endtimeheadline)

Prikazom umjetne inteligencije onoga kako bi izlgedao Isus, ako je njegova slika na Torinskom platnu,  vjernički je svijet oduševljen, no neki kritičari govore kako se s platna ne može utvrditi Isusova boja očiju, dužina kose itd.
Torinsko platno

Torinsko platno je laneno platno od koje nosi blijedu sliku čovjeka na prednjoj i stražnjoj strani, a koje je desetljećima inspiracija za brojna znanstvena istraživanja koja uvelike zbunjuju znanstvenike i svijet.

Dugogodišnja istraživanja Torinskog platna, koja su proveli znanstvenici iz različitih područja znanja, pokazala su da ono nosi lik muškarca u dobi od 30 do 35 godina, visokog 178 cm i teškog 79 kg, koji je imao bradu i dugu kosu, snažne i proporcionalne građe tijela i lijepih semitskih crta lica. Taj je čovjek bio izložen strašnim mučenjima bičevanja, okrunjen trnjem i raspećem. Po cijelom tijelu koje se ocrtava na platnu vidljivo je čak 600 rana i raznih ozljeda, te je pronađena krvna grupa AB koja je prisutna i u drugim, znanstveno istraživanim euharistijskim čudima diljem svijeta. >>>više na vjera.hr

Znate li što je Isus rekao o Torinskom platnu još 1942.? ‘Da se ne bi izgubili, da ne postali slijepi’

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.