fbpx
foto: wikimedia

Otkrivena je mistična hijerarhija anđela! Molite moćnu molitvu za koju je obećana stalna zaštita vojske neba

Autor: Vjera

Uz obećanje svetog Mihaela, tu su i brojni oprosti za promicanje ove pobožnosti od strane Pape Pia IX

Sveti Mihael, vođa nebeske vojske ukazao se Antoniji d’Astonac, odanoj službenici Božjoj, i rekao kako želi da se on časti s devet pozdrava, za devet anđeoskih korova. I to s jednim Očenašom i tri Zdravo Marijo za svaki kor.

Obećanje svetog Mihaela

Tko god bude vršio ovu pobožnost, taj će približavanju k Stolu Gospodnjem imati pratnju od devet anđela, izabranih iz svakoga kora. Za svakodnevno moljenje ove krunice Sveti Mihael obećaje stalnu pomoć svetih anđela u životu, a nakon smrti izbavljenje iz čistilišta za njih i njihove obitelji.


Papa Pio IX dodijelio je sljedeće oproste za ovu pobožnost:

– Djelomični oprost onima koji skrušena srca mole ovu Krunicu.
– Djelomični oprost, svaki dan kada nose krunu ili ljube medaljicu svetih anđela koja visi s nje.
– Puni oprost jednom mjesečno, onima koji ga svakodnevno mole, na dan koji sami odaberu, istinski skrušeni, ispovijedeni i pričešćeni, moleći na nakane Njegove Svetosti.
– potpuni oprost, uz iste uvjete, na blagdane ukazanja svetog Mihaela arkanđela (8. svibnja); njegove posvete (29. rujna); i svetih anđela čuvara (2. listopada).

Krunica se moli na sljedeći način >>>više na vjera.hr

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.