Egzorcist: ‘Prisutnost sotone više nije skrivena, u tijeku je velika završna bitka’

Autor: Z. K.

Iz dnevnika oca mons Stephena Rossettija, poznatog američkog egzorcista donosimo tekst pod nazivom: Je li prošlo sotoninih 100 godina?

“Zašto je Crkva tek u posljednjih nekoliko godina, nakon desetljeća duge suše, zapravo počela obučavati egzorciste?

Kad sam počeo u ovoj službi prije mnogo godina, postojala je samo šačica egzorcista i nije bilo formalne obuke. Čak i sada, unatoč zahtjevu Svete Stolice da svaka biskupija ima egzorcista, još uvijek postoje cijele zemlje bez ikakvog. Štoviše, gotovo sve bogoslovije još uvijek ne uključuju nikakvu obuku oslobađanja.

foto: public domain/sotona se hvali da može uništiti Crkvu

Sada, međutim, postoji prava eksplozija interesa ovdje i u nekim zemljama u inozemstvu, i mnogi mladi svećenici uključuju se u djelo oslobađanja. Centar Svetog Mihaela pruža stalnu obuku za egzorciste i obučavao je stotine svećenika u službi izbavljenja, uključujući kako prepoznati prisutnost Zloga i izbaciti ga u Isusovo ime.

Je li prošlo sto godina? 

Prije se Sotona mogao sakriti i potajno obavljati svoj razorni posao. Ti dani brzo nestaju. Zašto promjena? Evo citata iz članka Katoličke novinske agencije:

Dana 13. listopada 1884. papa Lav XIII., neposredno nakon mise, problijedio je i srušio se kao mrtav. Oni koji su stajali u blizini pojurili su na njegovu stranu. Našli su ga živog, ali papa je izgledao preplašeno. Zatim je ispričao kako je imao viziju: Sotona se približava Božjem prijestolju, hvaleći se da može uništiti Crkvu.

Prema riječima pape Lava XIII., Gospodin ga je podsjetio >>>više na vjera.hr
Poznati egzorcist otkriva: Šest stvari koje moramo činiti ako želimo zaštititi djecu u ovim vremenima
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.