fbpx
foto: Krzysztof Kralka SAC / Facebook

Od ateista do svećenika u 30 sekundi: Slušajući Papu na televiziji pao u ekstazu i čuo ove riječi!

Autor: Z. K.

Samo 30 sekundi. To je bilo sve što je trebalo da Bog pokaže Christopheru Kralki njegov pravi poziv: svećenstvo.

Taj se mladi Poljak potpuno povukao iz Crkve. Dugi niz godina nije prekoračio prag nijednog vjerskog objekta, uvjeren da je Crkva nazadna institucija i nema veze s modernim svjetonazorom.

Sve do dana kada se sve promijenilo. I to tijekom putovanja pape Ivana Pavla II u Poljsku u kolovozu 2002.


Tog dana, prvog dana papinog posjeta, Christopher je bio uzrujan. Pitao se kako će preživjeti ovaj događaj koji su popratili svi mediji u zemlji. Naravno, za razliku od većine svojih sunarodnjaka, nije imao namjeru gledati televizijske prijenose.

“Nisam htio upaliti televiziju, ali tog sam dana osjetio nevjerojatan unutarnji pritisak: pritisak da slušam Papine riječi.

Tema njegova hodočašća bila je rečenica iz Biblije: ‘Bog je bogat milosrđem’ (Ef 2,4).

Sveti je Otac objasnio da je Isus umro za sve ljude. Toliko su me dirnule riječi tog gospodina da nisam mogao ustati sa stolca”, ispričao je Aletei  čovjek koji će nekoliko godina kasnije postati svećenik.

Kad je počeo čuti riječi Ivana Pavla II., Christopher se osjećao kao da je u nekoj vrsti ekstaze.>>>više na vjera.hr




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.