fbpx
foto: wikimedia

Obraćenje zvijezde pariške scene Eve Lavallière: Žena kojoj je svijet skandirao, a muškarci je obožavali kao boga

Autor: Vjera

Nakon nasilne rasprave sa seoskim župnikom o postojanju Sotone, Ewa Lavallière, talentirana francuska glumica u komedijama s početka 20. stoljeća, rekla je: “U pravu je - vrag postoji. A ako postoji, onda mora postojati i Bog. A ako postoji Bog, što ja radim ovdje? Što radim sa životom koji sam dobila od Njega?"

Imala je 51 godinu i briljantnu karijeru u pariškom “Variétéu” te težak teret osobnih drama i razočarenja…

Rođena je kao Eugenia Fenogliou u Toulonu na uskrsno jutro 1866. u ne baš imućnoj krojačkoj obitelji.

Iz djetinjstva su joj prvenstveno ostale u sjećanju tučnjave koje je inicirao pijani otac koji je tukao i terorizirao suprugu i dvoje djece – Leona i Eugeniju, koja je bila godinu dana mlađa od njega, bjeg s prestravljenom majkom rodbini, a na kraju, kada je imala 18 godina, tragedija dvostrukog ubojstva.


Pred njom je bijesni otac pucao u njezinu majku i odmah nakon toga počinio samoubojstvo. Djevojka je neko vrijeme boravila kod rodbine i prijatelja u Marseilleu, Perpignanu i Nici.

Osjećala je da nikome nije potrebna bez njezina oca i majke. Počele su je opsjedati suicidalne misli te je jedne večeri potpuno shrvana sjela na obalu kanala u Nici. >>>više na vjera.hr

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.