foto: wikimedia

Obljetnica je dramatičnog ukazanja koje je potreslo svijet! Gospa od čuda ukazala se poznatom židovu i predala moćnu poruku

Autor: Z. K.

U kapeli Marijina ukazanja u Rimu, gdje se danas štuje slika koju rimski narod naziva “Madonna del Miracolo” odnosno “Čudotvorna Djevica Marija”, nalazi se ploča na jednom od stupova koja podsjeća na događaj:

“20. siječnja 1842. ovdje je došao Alphonse Ratisbonne kao okorjeli Židov. Djevica mu se ukazala baš kao što je vidite. Pao je Židov i ustao kršćanin. Stranci: ponesite sa sobom ovu dragocjenu uspomenu na milosrđe Božje i snagu Presvete Djevice.”

Djevica Marija ukazala mu se se 20. siječnja 1842. kad je kao okorjeli Židov gotovo slučajno posjetio Rim.

Mladi odvjetnik i bankar, izrazito neprijateljski nastrojen prema katoličkoj vjeri, podrugljivo je nosio čudotvornu medaljicu u ruci koju u je par dana prije dao jedan katolički poznanik.

Ušavši, opet slučajno u crkvu Sant’Andrea delle Fratte, pada na pod, oko njega sve staje i on jasno vidio ženu u kapeli tada posvećenoj arkanđelu Mihaelu koja mu je prstom dala znak da klekne. >>>više na vjera.hr

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.