foto: ilustracija/pixabay

Novinar šokirao svijet otkrivenjem: ‘Opsjednuta časna sestra ovo je rekla o papi Franji’

Autor: Z. K.

Stručnjak otkriva kako su se sveti Ivan Pavao II., Benedikt XVI. i papa Franjo suprotstavili đavlu u Crkvi, podržavajući egzorcizme i boreći se protiv zla.

„Otac Gabriele Amorth već je osudio da je u Crkvi, 1980-ih, bilo mnogo biskupa koji nisu vjerovali u egzorcizme ili u đavla. Ivan Pavao II., ali i Benedikt XVI. i Franjo svojim su govorima protiv djelovanja Zloga podržali ovu službu oslobođenja”, objašnjava novinar Fabio Marchese Ragona, autor knjige Egzorcisti protiv Sotone.

Papa Franjo je u svojim propovijedima često spominjao da “đavao ulazi kroz džepove”, misleći na moć korupcije.

U tom smislu Marchese Ragona, podsjeća na svoj susret s Papom za pripremu knjige:

„Nikada ne razgovaraj s đavlom, jer će te pridobiti“, upozorio ga je Sveti Otac.

“Tjera te da vjeruješ da je sve dobro, da ćeš uspjeti, a onda te uhvati, padneš u ponor i onda se teško digneš”, dodao mu je.

Vatikanski član Mediaseta (talijanske nacionalne televizije), s više od deset godina iskustva, napisao je knjigu punu priča žrtava opsjednutosti i svjedočanstava egzorcista koji se bore protiv đavla, uključujući i neobjavljeni intervju s papom Franjom u kojem je opisuje kako đavao uvijek “nastoji svakoga napasti i sije razdor, također i u Crkvi, nastojeći nahuškati jedne na druge”.




Papa je priznao da je i on bio napadnut od đavla, kaže Marchese Ragona.

“Đavao napada sve, a posebno one koji su u hijerarhiji Crkve. Iskušavao je Isusa, a iskušavao je i pape i biskupe”.

I doista, u prvom poglavlju djela Marchese Ragona pripovijeda priču o opsjednutoj časnoj sestri koja je oslobođena i koja je tijekom egzorcizama demonskim glasom pokazala da đavao mrzi papu Franju: >>>više na vjera.hr




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.