Foto: Pixabay

NOVA PORUKA GOSPE IZ MEĐUGORJA! Svećenik opominje, u pitanju je prijetnja svijetu: ‘Nije slučajno spomenula prirodu, ovo je upozorila prije’

Autor: Z. K.

Otac Livio Fanzaga, poznati je talijanski svećenik, glavni urednik talijanske Radio Marije, a koji učestalo i to zajedno s vidiocima komentira poruke koje, prema njihovim riječima daje Gospa u Međugorju čovječanstvu već 40 godina.

U svibnju 25. Gospa je, po riječima vidjelice Marije prvi put u 40 godina pozvala ljude da idu u prirodu i to, kaže Fanzaga nije slučajno.

Ovo je komentar oca Livija na stranicama talijanske Radio Marije:


“Dragi prijatelji,

u središtu poruke Kraljice mira je “Priroda” jer se mora promatrati u svjetlu vjere i katoličkog nauka o “Stvaranju”.

Kršćansku viziju prirode Gospa predstavljena je našim očima upravo u trenutku prirodnih katastrofa i ozbiljnih opasnosti od razaranja, koja bi mogla proizaći iz suvremenog ratovanja.

Prije svega, Gospa nas poziva da odemo u prirodu, izađemo vani, daleko od svakodnevnih prostora, soba i automobila u koje nas je život u gradivima zatvorio.

U tišini i miru Bog govori našem srcu i mi smo spremni slušati njegov glas.

Zapravo, sljedeći poziv je otići na molitvu, odnosno ući u prirodu kontemplativnim pogledom, kojim će se vidjeti čudesa stvaranja, u kojem, kako kaže kršćanska tradicija, sjaji snaga, mudrost i ljubav Stvoritelja.
Doista, priroda je božansko djelo, kroz koje se možemo vratiti Onome koji ju je izvukao iz ničega i u kome blistaju njezine savršenosti.

Na taj način Gospa upozorava na suvremene oblike “divinizacije prirode” koja nije “bog”, nego djelo koje ovisi o Njemu i koje on podupire svojom snagom i providnošću.

Neopaganstvo je napast čovječanstva koje “ne želi Boga”, kako kaže Gospa, ali koje ipak traži nekoga ili nešto čemu će se klanjati.
Ono što je najupečatljivije u Gospinim riječima jest >>>više na vjera.hr

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.