fbpx
Foto: Pixabay

USTRAJU PROTIV RIMA! Nadbiskup upozorio da je njemačka crkva na korak do raskola, ljudi se pitaju trebaju li se ispisati iz Crkve?

Autor: Vjera

Nadbiskup Georg Gänswein, dugogodišnji osobni tajnik pape Benedikta XVI., upozorio je njemačke biskupe na opasnost od raskola u crkvi u prošlotjednom intervjuu za “Augsburger Allgemeine”.

Gänswein je doslovno rekao: “Ako sinodalni put nastavi slijediti svoje deklarirane ciljeve, nepromijenjeni, Rimokatolička crkva u Njemačkoj će se oprostiti od jedinstva univerzalne crkve”.

Pita se zašto većina njemačkih biskupa ne želi primiti na znanje Papino pismo, kojim je izrečen ovaj čisti tekst na “sinodalnom putu”.


Ustraju protiv Rima

Naime, takozvani “Sinodalni put” u petak je u Frankfurtu usvojio dokument koji ima za cilj izokrenuti crkveni nauk o temi braka.

Ovako bi se trebali blagoslivljati homoseksualni parovi, što Katolička crkva, ali i papa Franjo, jasno odbacuju.

Još jedan glas dopušta ženama da propovijedaju na katoličkim službama. To također nije moguće u Katoličkoj Crkvi.

Međutim, glasovi nemaju nikakvu relevantnost za Katoličku Crkvu, sastav sudionika smatra se proizvoljnim i nema demokratsku osnovu.

“Sinodalni put” nedavno je također oštro kritizirao papa Franjo i okarakterizirao ga kao “elitnu manifestaciju”. Točnije rekao im je: “beskorisni ste, elitistički i opasni, kad se ideologija uvuče, Duh Božji odlazi.”

Međutim, biskupi njemačke Crkve ustraju u svom naumu.
Događaj u Frankfurtu, među ostalima kritizirao kao raskolnički američki biskup Strickland.

“Kao što je Vatikan jasno dao do znanja prije nekoliko mjeseci, ‘Ne možemo blagosloviti grijeh’, 38 biskupa koji su glasali za moraju se pokajati i vratiti Katoličkoj crkvi, Kristovoj zaručnici.”

Bernhard Meuser, poznati njemački teolog i osnivač YouCata, može razumjeti kada netko dođe do točke u kojoj želi izaći iz crkve. >>>>više na vjera.hr
Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.