fbpx
foto: nicola guarinoni/facebook

Nikola uništen heroinom, ponovno se rađa u Međugorju: ‘Vidio sam slijepe koji su progledali, hrome koji su prohodali i silna čudesa Božja’

Autor: Vjera

Sjajno je svjedočanstvo Nicole Guarinonija, mladića, sina venecijanskih poduzetnika, koji je najprije uništavao život heroinom, a potom mu je Zajednica New Horizons otvorila put do prosvjetljenja, svjetlom Gospodina.

Porijeklo

Nicola je rođen u gradiću u okolici Verone, a odrastao je, zajedno sa svoje tri sestre, u emotivno pozitivnoj obiteljskoj atmosferi, ali prožetoj strogim pridržavanjem pravila: nagrada ako si dobar, kazna ako pogriješiš.


Kako on pripovijeda:

Činiti pogreške postala je neizgovorljiva riječ u kući (…) bilo je to poput slavine ljubavi koja se otvarala i zatvarala ovisno o tome radim li stvari kako treba ili griješim.

Dječak se osjeća shrvan težinom tih mnogih “moraš uspjeti pod svaku cijenu pravila” koji se čine previše superiornim u odnosu na njegove sposobnosti, ali on škrguće zubima da zadovolji svoje: u stvarnosti sam bio tako sramežljiv, introvertan, pun strahova, ponekad nesposoban izraziti se.

Heroin

Nakon što je diplomirao otvorila su mu se vrata obiteljske tvrtke u kojoj je počeo raditi.

Poslije odsluženja vojnog roka zajedno s prijateljima, svi iz dobrih obitelji, s diplomom i poslom, vrlo smo površno pristupili alkoholu i drogama, otvarajući vrata heroinu. Počela je moja priča o ovisnosti o drogama koja je trajala deset godina, jedna netipična priča jer nikad nisam izgubio ni dan posla…i deset godina onih “odradi stvari kako treba, inače te ne volimo” sam pretočio u posao. >>>više na vjera.hr
Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.