fbpx
Ivica Galovic/ PIXSELL

NEVJERNICI U POTPUNOM ŠOKU: Ministar započeo presicu s riječima: Hvaljen Isus i Marija!

Autor: Z. K.

Što se čude svi? To je demokracija...

Liberalni su mediji u potpunom šoku. Naime, kako izvještavaju, ministar graditeljstva Lovro Kuščević konferenciju za novinare počeo je vjerskim pozdravom, i to im je posve nevjerojatno. Kuščević se novinarima obratio u prostorijama ministarstva s “Hvaljen Isus i dobar dan”, a završio ju je s pozdravom”Hvala lijepa, Bog vam dao zdravlja”. Liberalni mediji tako su7 poludjeli od ovog pozdrava da žele skrenuti pažnju da se ministar ovime ogriješio o Ustav koji kaže: “Sve vjerske zajednice jednake su pred zakonom i odvojene od države”, glasi članak 41. Ustava Republike Hrvatske.

Međutim, mi podsjećamo na članak 14 Ustava RH koji glasi: “Svatko u Republici Hrvatskoj ima prava i slobode, neovisno o njegovoj rasi, boji kože, spolu, jeziku, vjeri, političkom ili drugom uvjerenju, nacionalnom ili socijalnom podrijetlu, imovini, rođenju, naobrazbi, društvenom položaju ili drugim osobinama”. Ministar je naime izabran demokratskom većinom od većinski katoličkoga stanovništva.

Sloboda? Što je to? Pustiti ljude da djeluju po svojoj vjeroispovijesti u svakom trenutku, a ne samo u svoja četiri zida jer to onda niti nije vjera na koju su pozvani svi kršćani.

Sveti Pavao uči nas sljedeće: ‘Zaklinjem te pred Bogom i Kristom Isusom, koji će suditi žive i mrtve, zaklinjem te pojavom njegovim i kraljevstvom njegovim: propovijedaj Riječ, uporan budi – bilo to zgodno ili nezgodno – uvjeravaj, prijeti, zapovijedaj sa svom strpljivošću i poukom. Jer doći će vrijeme kad ljudi neće podnositi zdrava nauka nego će sebi po vlastitim požudama nagomilavati učitelje kako im godi ušima;  od istine će uho odvraćati, a bajkama se priklanjati. Ti, naprotiv, budi trijezan u svemu, zlopati se, djelo izvrši blagovjesničko, služenje svoje posve ispuni!’

Kako da bilo koji katolik obavlja svoj posao ako u svakom trenutku neće širiti radosnu vijest? Nikako. Ili si katolik uvijek bez obzira o poslu ili nisi. To je tako jednostavno! Zbog toga, bravo ministre!

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.