fbpx
Davor Puklavec/PIXSELL

Neuspjeli tristogodišnji rat protiv Isusa i Crkve

Autor: Vlč. Vladimir Trkmić

Velika krvoprolića događala su se tijekom zadnjih tristo godina: od francuske revolucije, oktobarske revolucije i kulturne revolucije u Kini. Isusa i Crkvu progonili su razni režimi (jakobinci, liberali, apsolutisti, masoni, monarsi, komunist, fašisti, nacisti, vlastodršci, demokrati, oligarsi, vojnici, muslimani). U tim progonima učinjena su velika krvoprolića u povijesti kršćanstva. Kapitalno djelo o tome ratu je knjiga: Antonio Socci „Rat protiv Isusa“, u izdanju Naklade Benedikta, Zagreb 2013. godine. Tu knjigu po mom sudu trebao bi pročitati svaki vjernik.

U ovoj kolumni prenijet ću vam samo neke od citata koji govore o stavovima inicijatora i filozofa koji su programirali progone: 1.„Voltairov poklič „Uništite bestidnicu“ – prvi put se javlja 23. lipnja 1760. godine u njegovom pismu D“Alambertu, u kojem dodaje da „to pitanje ima presudnu važnost.. i da je ono najveća usluga koja se može napraviti ljudskome rodu“. (Sva svoja pisma završava sa „Uništite bestidnicu“) kao što je Katon uvijek govorio „Uostalom, smatram da Kartagu treba razoriti.“ Voltairova Kartaga je Rimska Crkva. A.S. „Rat protiv Isusa str. 47. 2. Johne Locke, začetnik engleskog prosvjetiteljstva – „Spisi o toleranciji“ piše o katolicima i ateistima, te poziva državu da na njih nasrne željeznom šakom jer „se njih ni na koji način ne smije tolerirati.“ A. S. „Rat protiv Isusa“ str. 48. 3. „Ali, prava je krv prolivena tek dolaskom Francuske revolucije. Pripadnici te revolucije serijski su ubijali svećenike, časne sestre i redovnike, krvnički poubijali i zgnječili vandejske, uništavali katedrale, oskvrnjivali crkve i pretvarali ih u štale, pustošili vjerska umjetnička dobra.“ A.S. „Rat protiv Isusa“ str. 36. To isto su činili sudionici oktobarske revolucije u Rusiji i „kulturne revolucije“ u Kini. Jedna i druga revolucija rušila je sve pred sobom. U Rusiji se željelo potpuno uništiti pravoslavlje, a u Kini Katoličku Crkvu, koju su na kraju dobrim dijelom odvojili od Rima i stvorili „Kinesku narodnu Crkvu.“ U Europi se sa Voltairom počinje javljati rasizam prema crncima i Židovima:  Voltaire „Esej o običajima i duhu nacije“  piše o Židovima i crncima:  4. „Usporedio je Židove i crnce te je iznio zaključak da su, prema njegovoj ljestvici vrednovanja, Židovi i crnci inferiorni Europljanima.“ A.S. „Rat protiv Isusa“ str. 64. Prema iskazu princa od Lignea Voltaire bijesni na Isusa samo zato što se rodio u narodu kojega on ne podnosi. Što je W. A. Mozart napisao u jednom svom pismu o Voltairu? „Voltaire,ta bezbožna hulja, krepala je, da tako kažem kao pas, kao zvijer. Eto mu njegove plaće!“

A što je mislio i pisao Alfred Rosenberg o Crkvi kao službeni predstavnik fašističke ideologije: 5. „Crkva je najpodmukliji neprijatelj njemačkog naroda jer je „požidovila“ svijet i zločinački „okaljala“ arijevsku rasu (koja je do tada bila „čista“) takozvanim „pustinjskim đavlom“ misli na Jahvu. Njegov cilj je bio iskorijeniti kršćnstvo u Njemačkoj i Europi. Što je  Giobe koji je Arap pisao o Židovima? 6. „U njima nećete prepoznati ništa osim neukog i divljeg naroda u čijemu su karakteru ujedinjeni okorjela škrtost, omraženo praznovjerje i neizmjerna mržnja prema svim narodima koji ih toleriraju i na njima se bogate.“ A.S. „Rat protiv Isusa“ str. 67. Na meti pisanih napada i osobnih shvaćanja nacista bio je i sam Vatikan. Kako je o Vatikanu razmišljao Adolf Hitler? 7. „ Vatikan je gnijezdo netolerancije i banda pljačkaša, a Crkva je „veliki leš“ koji je donio dvadeset stoljeća rata.“ A.S. „Rat protiv Isusa str. 30. A što piše „Al Azara“ o muslimanima i njihovim stavovima u Egiptu, a objavljeno je pod naslovom „Il salasso dei cristiani d“Egipto“, „Krvoproliće kršćana u Egiptu“, Il Foglio od 10.3. 2011. godine. 8. “ Piše da musliman, ako ubije muslimana, zaslužuje smrt, ali ako ubije kopta (kršćanina), kazna mora biti manja jer onaj tko je superioran ne može biti lišen života za ubojstvo onoga tko je inferioran.“ Nastaje pitanje: Jesu li kršćani, katolici u državama sa većinskim muslimanskim stanovništvom stvarno inferiorni, a musllimani superiorni?. Ako gledamo sa današnje  vremenske distance na francusku revoluciju, oktobarsku revoluciju, „kulturnu“ revoluciju“ u Kini, na fašizam, komunizam možemo zaključiti da je svima bio cilj sa lica zemlje zbrisati ne samo Katoličku Crkvu, nego i evangeličku i pravoslavnu crkvu u Rusiji. Učinjeni su strašni zločini nad katolicima i pravoslavnima i evangelicima… Valja istaknuti veliki broj mučenika iz svih tih razdoblja, a posebno su nam bliski mučenici Edith Stein, Maksimilijan Kolbe i protestantski teolog Ditrich Bonhoffer. Nakon tristogodišnjeg ideološkog i stvarnog oružanog rata protiv Isusa životno je stradalo mnogo katolika, pravoslavnih i protestantskih vjernika. Ostvarila se ponovno izreka sv. Ignacija Antiohijskog „Krv mučenika je sjeme novih kršćana“. Tako ruski i svjetski mediji izvještavaju o procvatu pravoslavlja i porastu vjernika u Rusiji. Crkva i dalje postoji i živi u svim zemljama Europe, a isto tako u Kini. Nije se ostvario san njezinih progonitelja o uništenju. Nije postala „veliki leš“! Vjerujemo i znamo da ju ne može uništiti ni „novi svjetski poredak“ i njegova antivjerska ideologija da se zatre kršćanska tradicija i njene vrednote.


Kako slaviti ovogodišnji Božić i božićne blagdane?

Ovogodišnje slavlje rođenja Gospodina našega Isusa Krista, Božić je veliki događaj u životu Crkve,svakog pojedinog vjernika i obitelji kako za katolike, tako isto i za pravoslavne i evangelike. Svi oni Božić doživljavaju kao radostan događaj, radosno slavlje činjenice da je Bog rođen u Betlehemu kao maleno dijete. Velika je to radost za sve nas! Ona rađa u nama izuzetan vjernički ponos da smo od Boga ljubljeni i zamilovani. Taj ponos, ushit, neopisivo veselje rađa se u svakom odraslom vjerniku, te djetetu kojeg osvaja idila božićne noći, pastira, anđela i mudraca sa istoka. Atmosferu naše vjerničke radosti može podići vjerski realizam kako je Isus tu, u Crkvi koja je istovremeno sveta i grešna. U Crkvi koja je bila i jest proganjana, ali je ni „vrata paklena“ neće nadvladati. Pripadati Crkvi koja je ranjavana raznim vrlo teškim ranama tijekom zadnja tri stoljeća,  izuzetna je čast. Pokušavali su nam „ukrasti Božić“, pokušavaju nam ga svesti na ono što on nije kao Svetkovina. Ali nema razloga za očaj! Isus, maleno dijete, rađa se u skromnim uvjetima. Ovaj Božić če mnogi vjernici u našem narodu proslaviti na vrlo skroman i jednostavan način zbog siromaštva. Doživjet će ga s ponosom hrvatski branitelji, jer nisu samo braneći domovinu branili teritorij, nego i naše kršćanske korijene. Valja biti ponosan, radostan i sretan na ovogodišnji Božić, usprkos svega što pogađa pojedince, obitelji i naš narod u cjelini. Ponirući u našu savijest, dušu i naše emocije prepustimo se pjevanju predivnih hrvatskih božićnih pjesama: „U to vrijeme godišta“, „Radujte se narodi“, „Svim na zemlji“, „O Betleme“. Neka nas te predivne hrvatske božićne pjesme radosno ponesu u božićnu zbilju. Pjevajmo ih iz sveg srca i duše.  Od Božića pa do Krštenja Gospodinova neka ne uminu zvuci, tonovi i pjevanje spomenutih pjesama. Sveti Stjepan, prvomučenik, podsjetiti će nas na progone kršćana koji nisu jenjavali tijekom dvomilenijske povijesti Crkve. Mi nismo gubitnička Crkva, mi smo mučeničko- pobjednička Crkva. Bog je s nama dragi naši Hrvati. Nije nas napustio! Nemojmo ni mi njega, ni njegovu Crkvu. Budite ponosni da ste katolici, da pripadate Crkvi u Hrvata koja je čvrsto vezana uz Boga i papu. Neka svim našim obiteljima uzor u svemu bude Sveta Obitelj. Svi zanosno i radosno pjevajmo: „Radujte se narodi, kad čujete glas, da se Isus porodi u Blaženi čas. Svaki narod čuj, čuj, i Betlemu pristupljuj! Pristupljuj! Vidi Božje otajstvo u podrtoj štalici, i tko trpi uboštvo na toj tvrdoj slamici, To otajstvo čuj, čuj, i k jaslicama pristupljuj! Pristupljuj!

Neka vam je svima radostan i sretan Božić i božićni blagdani.

Autor:Vlč. Vladimir Trkmić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.