fbpx

Nedjelju Božanskog milosrđa započela Faustyna Kowalska

Autor: Dora Drašković

Tu svetkovinu milosrđa započela je sveta Faustyna Kowalska. Jedne večeri Isus joj se ukazao u samostanu s otkrivenim prsima iz kojih su sijale bijela i crvena zraka.

Bijela nedjelja ili u narodu poznat kao Mladi ili Mali Uskrs posvećena je Božanskom milosrđu. Tu svetkovinu milosrđa započela je sveta Faustyna Kowalska. Jedne večeri Isus joj se ukazao u samostanu s otkrivenim prsima iz kojih su sijale bijela i crvena zraka. Kad ga je sv. Faustina upitala što znače On joj je rekao: ''Blijeda zraka označuje vodu koja opravdava duše. Crvena zraka označuje krv koja je život duša… Ove dvije zrake izvirale su nekoć iz dubina Mog milosrđa, kad je koplje otvorilo moje umiruće srce na križu'', zatim joj je rekao da naslika Njegovu sliku kako Ga sada vidi rekavši joj: ''Želim da slika, koju ćeš ti kistom naslikati, bude svečano posvećena na prvu nedjelju poslije Uskrsa. Ja želim da svećenici propovijedaju Moje veliko milosrđe prema grešnim dušama. Grešnik neka se ne boji približiti Mi se. Zrake milosrđa želim izliti na duše ljudi.'' Isus je rekao da će, prije nego što dođe kao Pravedni sudac, doći kao Kralj milosrđa. ''Na prvu nedjelju nakon Uskrsa treba biti svetkovina milosrđa, a svećenici trebaju propovijedati toga dana dušama Moje veliko milosrđe. Imenujem te upraviteljicom Mojeg milosrđa. Reci ispovjedniku da slika treba biti izložena u crkvu, a ne u klauzuri samostana. Po slici dijelit ću dušama mnoge milosti, stoga joj svaka duša treba imati pristup'', tim riječima Isus je sam zatražio da se On poštuje i da se ljudi sjete njegove čistoće (voda-bijela zraka) i muke (krv-crvena zraka) te da će dobiti veliki oprost na taj dan poslije ispovijedi ako će se moliti pred tom slikom.

Autor:Dora Drašković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.