foto: wikimedia

Nakon 700 godina oživjela drevna pobožnost: Uskoro počinje ‘korizma svetog Mihaela’

Autor: Z. K.

Jeste li ikada čuli za pobožnost korizme svetog Mihaela? E upravo ta pobožnost ponovno je zaživjela nakon više od 700 godina a s obzirom da se radi o moćnoj pobožnosti svetom Mihaelu, anđelu posljednjeg vremena vjernici ukazuju kako se čini da i kroz nju Bog formira svoju vojsku za nadolazeće vrijeme.

Naime, korizma svetog Mihaela seže u 13. stoljeće kada je sveti Franjo Asiški primio stigme na blagdan Uzvišenja svetog Križa (14. rujna).

Tradicija, koju je sveti Bonaventura opisao u knjizi: “Cvjetići svetog Franje”, slavi Gospu i svetog Mihovila.


Poput ‘mini korizme’, pobožnost traje 40 dana (bez nedjelje). Ovo razdoblje molitve, posta i pokore počinje uskoro, na svetkovinu Velike Gospe (15. kolovoza), a završava na svetkovinu svetog Mihovila (29. rujna).

Sveti Franjo je imao veliku pobožnost prema svetom Mihaelu, i sam je započeo prakticirato ovo 40-dnevno razdoblje.>>>više na vjera.hr

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.