Foto: Goran Mehkek / CROPIX

‘NAJVEĆI NAPADI DOGAĐAJU SE PREMA OBITELJI!’ Biskup u Bjelovaru pred tisućama mladih: ‘Zatvara li se Europa Bogu?’

Autor: Dnevno.hr

Više od sedam tisuća mladih sudjelovalo je u subotu na euharistijskom slavlju na Gradskom stadionu koje je predslavio bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak povodom Susreta katoličke mladeži u Bjelovaru, a poruku im je poslao i Papa – da ustanu i posvjedoče Božju ljubav i brane istinu.

Na misi su koncelebrirali brojni biskupi, među kojima apostolski nuncij u Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije nadbiskup Želimir Puljić, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić te brojni svećenici iz hrvatskih i bosansko-hercegovačkih biskupija.

Nuncij Lingua pročitao je pismo koje je sudionicima poslao papa Franjo, pozvavši ih da ustanu i posvjedoče Božju ljubav koju je potrebno ugraditi u naše odnose, ustanu i brane istinu i one čiji se glas ne može čuti u društvu.

“Geslo vašega susreta ‘Gore srca’, ‘Sursum corde’ je poticaj da produbite svoje srce i uzdignete ga Kristu i nebeskim stvarnostima. Ne bojte se, On se uzda u vas, poznaje vaše srce, izabire vas i poziva. Oslonite se na njega, prigrlite novi život koji vam je dan na krštenju, prihvatite njegov poziv i poslanje koje vam povjerava: biti svjedocima.”

Pozvao ih je da ustanu i posvjedoče kako je kroz oprost i Božje milosrđe moguće obnoviti narušene ljudske odnose te da je moguće ponovno podignuti klonuli ljudski duh i povratiti nadu

“Otvorimo se Božjim iznenađenjima koji svojim svjetlom želi obasjavati naš put. Budimo otvoreni za ono što nam želi reći također po našoj braći i sestrama. Tako ćemo pomoći jedni drugima da zajedno ustanemo i u ovom teškom povijesnom času postat ćemo proroci novih vremena punih nade”, poručio je, uz ostalo, papa Franjo sudionicima Susreta katoličke mladeži.

„Zatvara li se Europa životu zato što se zatvara Bogu?

Na početku propovijedi mons. Huzjak osvrnuo se na naviješteno evanđelje. Rekao je da je narod doživljavao Isusa kao onoga koji dotiče srca.




Poručio je da prava vjera potiče na poniznost i odvažnost.

Biskup Huzjak dotaknuo se i teme obitelji te rekao da se danas najveći napadi događaju upravo prema obitelji, i to onakvoj obitelji kakvu je zamislio Bog. „Zatvara li se Europa životu zato što se zatvara Bogu?“ zapitao je.

„Dragi mladi, mi danas gledamo u nebo, gledamo kišu koja pada, koju smo cijelo ljeto željeli. Ali ja gledam vas i smatram da ste vi ta spasonosna kiša koja natapa zemlju i čini je plodnom“, poručio je, uz ostalo, bjelovarsko-križevački biskup mladima.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.