foto: wikimedia

Nadnaravna je snaga imena Marija: Isus  je rekao sv. Brigiti što se događa kad ga pobožno izgovaramo

Autor: Z. K.

Katolička Crkva svakog 12. rujna slavi Presveto Ime Majke Božje: “Marija”.

“Ime djevice bijaše Marija” (Lk 1, 27)

Suprotno onome što neki misle, to nije beznačajna stvar; nikako. Istina je da nas ime Marije podsjeća na ime prve žene, Eve, ali čini suprotno: za razliku od Eve, koja je sagriješila odvrativši se od Boga i osudivši svoju djecu, Marija je postala vrata neba i posrednica svih milosti..

“Marija” je, prema tome, ime koje evocira djelo spasenja. Tko s ljubavlju izgovara onu jednostavnu riječ Marija, zna da je u njoj sadržano veliko otajstvo Božje ljubavi prema njegovim stvorenjima.


Blagoslovljen plod utrobe tvoje, blagoslovljena ti među ženama

Ime Marijino, povezano s imenom Isusovim, okuplja sve dobro i samim njegovim izgovaranjem raspršuju se strahovi. Po Mariji je spasenje ušlo u svijet i po njoj je žena više nego vraćena na svoje pravo mjesto: na najviše mjesto iznad neba i zemlje.

S nevjerojatnom jednostavnošću Duh Sveti, preko svetoga Luke, izražava takvu istinu na radost i štovanje svakoga kršćanina: “Djevici je bilo ime Marija” (Lk 1, 27).

IME MARIJA: nepobjedivo ime kojim su kršćani pobijedili Turke, evo kako!

Nadnaravna  Ave Marija

U knjizi “Divljenja vrijedna tajna presvete krunice” sveti Louis Marie Grignion de Montfort govori da se svetoj Matildi ukazala Djevica noseći na prsima anđeoski pozdrav ispisan zlatnim slovima. Tada joj je rekla: “Ime Marija, što znači Gospa od svjetla, ukazuje na to da me Bog ispunio mudrošću i svjetlom, poput sjajnih zvijezda, da obasjam nebo i zemlju.”
Od davnina, i kroz povijest spasenja, uvijek je postojalo posebno poštovanje prema načinu na koji je osoba “imenovana”. Ime, koje identificira osobu, smatra se nečim punim značenja.

Katolici naime  znaju da ime Marije, Djevice Marije, ima nadnaravnu moć.

Blažena Ana Catalina Emmerich kaže da su Djevici Mariji, kad je bila rođena, s osam dana, dali ime Maria. I slijedeći obrede tog vremena, pomazali su njezinih pet osjetila i stavili svitak s njezinim imenom na njezina prsa.
Sveti Alfons Maria de Ligorio kaže da ime Marijino nije zemaljska ideja, nego naredba s neba. To potvrđuju u svojim spisima i sveti Jeronim, sveti Epifanio i sveti Ante.

Tri božanske osobe dale su joj to ime, koje je superiornije od bilo kojeg drugog imena, osim imena Isusova. Samo ako pogledamo čisto naravno značenje tog prekrasnog imena a koji je čista duboka ljubav – biti voljen- jasno je zašto je ovo ime toliko moćno nad onim koji ljubav prezire.

No, Gospa je rekla svetoj Brigiti: Zovem se Marija, kako kaže Evanđelje. Kad anđeli čuju ovo ime, raduju se i zahvaljuju Bogu za veliku milost koju je učinio u meni i sa mnom, jer vide čovještvo Moga Sina proslavljeno”.

I također joj je rekla: “Duše u čistilištu raduju se na poseban način, kao kad bolesnik u krevetu čuje ohrabrujuće riječi od drugih i to mu godi srcu, čineći ga sretnim.”

Krunica je najbolji način za izgovor imena Marija

Tri milosti

Sveta Brigita je čula da je Isus Krist obećao svojoj Blaženoj Majci da će dati tri posebne milosti onima koji s pouzdanjem zazivaju to sveto ime:

Prvo, da će im dati savršeno kajanje za njihove grijehe.
Drugo, da će vaši grijesi biti okajani.
I treće, da će im dati snagu da postignu savršenstvo, a na kraju i slavu raja.

Također je Gospa rekla svetoj Brigiti kako djeluje njezino ime:

“Čuvši moje ime, dobri anđeli odmah pristupaju dušama pravednih, kojima su dani za skrbnike, i raduju se njihovom napretku.”

Đavli drhte

A također joj je govorila o važnosti njenog imena u borbi protiv demona.

Rekla joj je:”Svi demoni su uplašeni i boje se mog imena. Na zvuk Marijinog imena odmah puste plijen koji imaju u kandžama.”

No, upozorila je da bi trebali biti uvijek na oprezu, rekavši da se vraćaju brzo kao strijela kad nema promjene u životu osobe koja je zazivala ime Marijino. Drugim riječima, đavao se drži podalje od osobe osim kad ona ponovno ne sagriješi smrtno.

Međutim dodaje:  “Nitko nije toliko ogrezao prema Božjoj ljubavi da se đavao ne bi odvratio od njega ako zazove moje ime, i ako se ne namjerava vratiti svojim lošim navikama”

Egzorcisti zato znaju da je jedna od glavnih funkcija slatkog imena Marija borba s demonima.

Ime Maria je ono što najviše plaši đavla. Ono što on ne može izgovoriti. Jer zna da će Bezgrješna trijumfirati. A to im uzrokuje ogromnu tjeskobu.

U prvom proročanstvu koje se pojavljuje u Bibliji, Postanak 3,15, Bog joj govori da će ona i njezino potomstvo zgnječiti glavu zmije, koja je đavao.

Konkretno: “Neprijateljstvo ću staviti između tebe i žene, između roda tvojega i roda njezina. On će ti satrti glavu; a ti ćeš ga raniti na peti.”

Marijina poniznost bila je tako radikalna da slama sotoninu “oholu glavu” i stoga je najsigurnija obrana od njega i njegovih napada. Zazivajte ime Marijino! Aleluja.

Gospa otkriva koja joj je najdraža molitva! Molite, posebno na ovaj datum

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.