fbpx
foto: pixabay

Nadnaravna čuda klanjanja Presvetom: Promijenjeni su gradovi, bolesni ozdravljaju, ovisnici svjedoče oslobođenje, obitelji pomirenje

Autor: Vjera

Gdje god se izloži Presveto događaju se neobične stvari

Euharistijsko klanjanje je praksa koja je u posljednja dva desetljeća doživjela procvat zbog svoje dokazane učinkovitosti.

Sati izlaganja Presvetog Sakramenta u župama su višestruko povećani kako bi vjernici odlazili vršiti svoje svete sakramente.

Otvorene su i kapelice trajnog klanjanja, u kojima je posvećena hostija izložena 24 sata na dan, a vjernici se prijavljuju za pokrivanje sati.


Međutim, ima nekih katolika kojima je teško razumjeti i prihvatiti ovaj čin razmatranja Presvetog Sakramenta, jer su više tipovi ljudi od akcije. Ali nema proturječja između akcije i kontemplacije, jer sve ima svoje vrijeme. Ivan Pavao II., očito čovjek od akcije, bio je Papa koji je hodočastio najviše u povijesti, na primjer, provodio je 6 sati dnevno pred Presvetim.

Euharistijsko klanjanje je provođenje vremena u tišini, razmatranje posvećene hostije izložene u monstranci na oltaru.

Ne zaboravimo da je euharistijsko klanjanje klanjanje hostiji koju primamo u euharistiji, tj Živi Bog.

Prvo ćemo kleknuti pred Njim, a zatim možemo sjesti. I doživjet ćemo silu Božju koja izlazi iz pritvora, kao nevidljive zrake koje se odmaraju na klanjatelju, prodiru u dubinu duše glazbom koju samo duša sluša. Mi ne vidimo Njegove oči, ali On nas gleda. Mi ne slušamo Njegov glas, ali On nam govori i poučava nas. Ne vidimo Njegove ruke, ali On nas dodiruje, liječi, blagoslivlja.

Godine 1996., kada se zdravlje Majke Tereze iz Calcutte pogoršavalo, često je bila hospitalizirana.>>>više na vjera.hr
Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.