Dnevno.hr

Na otoku Krapnju proslavljen blagdan Gospe od Anđela (FOTO)

Autor: Vjera

Donosimo vam djelić svečanog slavlja.

Na današnji dan slavi se franjevačka svetkovina Gospa od Anđela ili Porcijunkula, a toga dana, prema učenju Crkve, vjernici mogu dobiti potpuni oprost.

Blagdan Gospe od Anđela svečano je proslavljen i na otoku Krapnju misnim slavljem, procesijom i blagoslovom brodova.

Donosimo vam djelić svečanog slavlja.

MOLITVA GOSPI OD ANĐELA

O Djevice od Anđela, koja si prije toliko stoljeća postavila svoje milosrdno prijestolje u Porcijunkuli, poslušaj molitve svoje djece koja ti se utječu s pouzdanjem.
S ovog mjesta koje je stvarno sveto i Božje prebivalište, posebno drago srcu sv. Franje, oduvijek si pozivala sve ljude na Ljubav.
Tvoje oči, prepune nježnosti, jamče nam trajnu majčinsku skrb i obećavaju božansku pomoć svima koji se ničice poklone pred tvojim prijestoljem ili ti se izdaleka obrate moleći te da im pritečeš u pomoć.
Ti si doista naša slatka Kraljica i naša nada.
O Gospe od Anđela, po zagovoru sv. Franje, izmoli nam oprost svih krivica, pomozi našoj volji da se drži daleko od grijeha i daj da nikad ne budemo ravnodušni pred činjenicom što smo postali dostojni zvati te uvijek svojom majkom.
Blagoslovi naše kuće, naš posao, naš odmor, dajući nam onaj blagi mir koji se udiše među drevnim zidovima Porcijunkule gdje se mržnja, krivica, plač pretvaraju u radosnu pjesmu, poradi pronađene ljubavi, poput one što je pjevaju tvoji Anđeli i Serafski Svetac.
Pomozi onima koji nemaju pomoći i koji nemaju kruha, onima koji se nalaze u opasnosti ili u napasti, u žalosti i obeshrabrenju, u bolesti i u času smrti.
Blagoslovi nas kao svoju ljubljenu djecu i molimo te da s nama blagosloviš s istom majčinskom gestom nevine i krive, vjerne i izgubljene, vjernike i sumnjivce.
Blagoslovi cijelo čovječanstvo da ljudi, priznajući se sinovima Božjim i sinovima tvojim, pronađu istinski Mir i stvarno Dobro u Ljubavi. Amen.

Blagdan Gospe od Anđela i potpuni oprost
Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.