Foto: GuliverImage/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

‘MORAM PITATI TATU ZA BLAGOSLOV!’ Vjera Viniciusa, zvijezde Real Madrida, nadahnjuje svijet: ‘Bog mi je sve’

Autor: Vjera

U dobi od 21 godine Vinicius Jr. postao je velika senzacija španjolskog nogometa i nova zvijezda Real Madrida. On je, bez sumnje, jedan od trenutno najatraktivnijih igrača na svijetu.

Brazilski krilni napadač vrijedan 45 milijuna eura pokazao je izvrsnu kvalitetu, ali je i razbio mnoge stereotipe jer je osoba koja uvijek nosi dobro, diskretan je, obiteljski orijentiran i deklarirane katoličke vjere.

Rođen u Sao Gonçalu, jednoj od najsiromašnijih i najopasnijih favela u Rio de Janeiru, roditelji su se jako potrudili da napuste ovo područje kako bi i on mogao igrati nogomet. Zbog toga ne zaboravlja svoje skromno podrijetlo niti važnost obitelji, za njega temeljne institucije.

Uloga obitelji na primjeru

Naime, jedna od sjajnih anegdota koju je izveo napadač Real Madrida dogodila se u intervjuu nakon utakmice nakon što je postigao svoj prvi gol u Ligi prvaka. Na pitanje bi li se tetovirao za uspomenu na taj poseban trenutak, kratko je odgovorio: “Moram razgovarati s ocem da vidim hoće li mi dati blagoslov.” Neobičan odgovor u ovakvoj sredini koji je novinare ostavio bez riječi, piše piše religionenlibertad.com

Daleko od skandala u koje su upleteni ostali mladi nogometaši koji dođu do elite, Real Madrid je jako zadovoljan Viniciusovim stavom i privatnim životom. Trenutno živi u Madridu u kući sa svojim roditeljima, tri brata, nećakinjom i stricem.

Dapače, ne hvali se vrhunskim automobilima jer niti ne vozi. Čak su ga i neki njegovi suigrači koji žive u istom dijelu Madrida u više navrata vozili na trening. Sergio Ramos, Marcelo, Benzema, Casemiro ili Modrić neki su od onih kojima je Vinicius bio suvozač na putu do Grada sportova.

“Moram zahvaliti Bogu i svojoj obitelji”

Ali ako mu je obitelj temeljni stup u životu, drugi je Bog, kako i sam prepoznaje. Naime, slušajući njegove izjave ili čitajući njegove objave na društvenim mrežama, malo je nogometaša koji toliko zahvaljuju Bogu kao on. “Uvijek moram zahvaljivati ​​Bogu i svojoj obitelji”, izjavio je u jednom intervjuu.




Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.