fbpx

MOLIMO ZA NJEGA Katolički svećenik u rukama terorista pustio krik: ‘Ništa niste učinili da me oslobodite’!

Autor: Z. K.

Katolički svećenik zavapio je papi Franji, osobno...

Katolički svećenik otet u Jemenu prije gotovo deset mjeseci konačno je, putem videa zavapio za pomoć i tako pokazao da je živ. Naime, indijskog svećenika, salezijanca Thomasa Uzhunnalila (56)  iz doma Misionarki ljubavi oteli su 4. ožujka u Jemenu teroristi tzv. Islamske države. Teroristi su tada ubili četiri sestre Majke Terezije i još 12 korisnika i djelatnika doma, a svećenik je odveden u nepoznato.

Nakon što je nestao, u medijima su se pojavile priče kako je svećenik ubijen, točnije razapet na Veliki petak. Bogu hvala, to se pokazalo kao netočna informacija, no iako nije ubijen u velikim mukama je posljednjih deset mjeseci i vapi za pomoć. U videu koji je objavljen  Uzhunnalil objašnjava da je otet jer je slijedio Isusa u kršćanskoj vjeri. Također napomenuo je da se osjeća napušteno od strane vjerskih vođa svijeta i tvrdi da je to iz razloga što je njegovo podrijetlo indijsko a ne europsko, jer da je Europljanin prema njegovom zatočeništvu odnosili bi se ozbiljnije. ‘Ništa nije učinjeno od strane pape Franje ili biskupa Abu Dhabija kako bi me pustili’, rekao je on i zavapio: ‘Dragi Franjo, Sveti Oče, kao oca molim te da brineš o mome životu’.  Također, zamolio je kršćane u Indiji i u svijetu da mole i naprave pritisak na vlasti kako bi izmolili njegovo oslobođenje. Nadalje, napominje da mu je zdravlje jako narušeno te da je tužan i depresivan. Na snimci je vidljivo da je otac Tom fizički dosta loše.

Apostolski vikar Južne Arabije, biskup Pavao rekao je da mu se čini da je Uzhunnalil snimao video pod prisilom. ‘Slušajući video stekao sam dojam da je proizveden pod ekstremnim pritiscima na oca Toma’, rekao je. Dužnosnik apostolskog vikarijata rekao je da je crkva do sada poslala bezbroj žalbi najviših razina kako bi osigurali njegovo puštanje na slobodu. Papa Franjo također je još 10. travnja 2016. poslao iskreni apel otmičarima za oslobađanjem ova Toma u nadi da će u svijetlu uskrslog Krista pustiti oca Toma. No, nisu.  Očito je da otmičari nisu zadovoljni zalaganjem međunarodne zajednice za puštanjem ovog katoličkog svećenika pa traže snažnije zalaganje, posebice pape Franje kojem je oteti svećenik pod prisilom prigovorio.


U svakom slučaju otac Tom je samo jedan od milijuna onih koji su u 2016. ubijeni, mučeni i otetiti zbog vjere u Isusa Krista. On je samo jedan od brojnih mučenika 21. stoljeća na koje ovaj svijet malo ili nikako ne obraća pažnju. Stoga, molimo za njega jer jedino što mu preostaje je snaga naših molitvi da izdrži ovu muku do kraja!

Autor:Z. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.