foto: wikipedia

MLADI SVETAC I ČUDA O KOJIMA PRIČA SVIJET! Sin hinudističkog svećenika postao katolik kad je vidio Carla Acutisa što čini

Autor: Vjera

Blaženi Carlo Acutis nadahnuo je sina brahmanskog hinduističkog svećenika da se krsti kao katolik kroz dječakovo radosno svjedočenje o Isusovoj prisutnosti u Euharistiji i njegovoj ljubavi prema siromasima.

U intervjuu za CNA, Rajesh Mohur podijelio je priču o svom duhovnom putovanju i kako je upoznao Acutisa, računalno kodiranog tinejdžera koji je bio prvi milenijalac proglašen blaženim u Katoličkoj crkvi i pokrovitelj je nadolazećeg Svjetskog dana mladih.

Mohur je odrastao na malom otoku u Indijskom oceanu blizu obale Afrike, oko 500 milja istočno od Madagaskara.


Kao i većina stanovništva Mauricijusa, Mohur je bio hinduist. Odrastao je govoreći kreolski i proučavajući sanskrt, drevni jezik koji se koristi u hinduističkim spisima.

Obitelj Mohur pripadala je svećeničkoj kasti Brahman, najvišoj od četiri kaste u hinduističkom društvu. Mohurov otac bio je hinduistički svećenik koji je služio kao predsjednik Hinduističke udruge na Mauricijusu. >>>više na vjera.hr

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.